Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 19
 İndirme 1
Alüminyum Magnezyum Alaşımlarının Sürtünme Karıştırma Kaynağı İle Kaynak Edilebilirliğinin Değerlendirilmesi
2017
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji
Yazar:  
Özet:

Hava, kara ve deniz taşımacılığında kullanılan araçlarda sera gazı emisyonlarını azaltmanın ve enerji korunumu artırmanın en iyi yollarından biri alüminyum ve magnezyum gibi daha hafif ve dayanıklı malzemeler kullanmaktır. Fakat her iki metalin klasik ergitme kaynak yöntemleri ile birleştirilmelerinin zor olması ve özel işlem gerektirmeleri Al ve Mg alaşımlarının ortak yapılarda kullanımlarını sınırlandırmıştır. Bu çalışmada sürtünme karıştırma kaynak (SKK) yöntemi kullanılarak Al/Mg alaşımlarının birleştirilmesiyle ilgili yapılan çalışmalar değerlendirilerek, SKK yönteminin de kullanılan değişkenlerin (ilerleme hızı, devir sayısı, eğim açısı, eksenel dalma kuvveti, takım tasarımı, takım kaydırma mesafesi ve malzemelerin pozisyonları); kaynak kalitesi, mikro yapı ve mekanik özellikler üzerine etkileri incelenmiştir. Al/Mg malzeme çiftinin SKK yöntemi ile birleştirilmesinde kaynak kalitesini etkileyen en önemli unsur birleşme bölgesinde oluşan gevrek yapıdaki Al3Mg2 (β) ve Al12Mg17 (γ) intermetalik bileşiklerdir. Al/Mg alaşımların SKK yöntemi ile birleştirilmesinde kaynak bölgesinin çekme dayanımı, ana metal Al alaşımının çekme dayanımının % 60 üstünde oluşabilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation of the weldability of aluminum magnesium alloys with the mixture source of drilling
2017
Yazar:  
Özet:

One of the best ways to reduce the emissions of greenhouse gases in air, land and sea transportation is to use lighter and more resilient materials such as aluminum and magnesium. However, the difficulty of combining both metals with the classic erguiting source methods and the special processing requirements have restricted the use of Al and Mg alloys in common structures. In this study, studies on the combination of Al/Mg alloys using the stretching mixing source method (SKK) were evaluated, and the effects of the SKK method used variables (progress speed, turn number, curve angle, axle immersion strength, team design, team switches distance and materials positions) were studied; the source quality, micro structure and mechanical characteristics. The most important elements affecting the source quality in the combination of the Al/Mg material pair with the SKK method are the Al3Mg2 (β) and Al12Mg17 (γ) intermetal compounds in the fence structure formed in the combination area. When combined with the SKK method of Al/Mg alloys, the drawing resistance of the resource area can be formed above 60% of the drawing resistance of the main metal Al alloys.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 690
Atıf : 1.530
2023 Impact/Etki : 0.057
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji