Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
Koagülaz Negatif Stafilokok Vajen İzolatlarının Antibiyotik Duyarlılıkları
2022
Dergi:  
Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Koagülaz negatif stafilokoklar insan deri ve mukoz membranların florasında yer alan fırsatçı patojenlerdir. Hastane enfeksiyonlarının önemli etkenleri arasındadır. Çalışmada koagülaz negatif Staphylococcus vajen izolatları kullanılmıştır. İzolatlar, aerobik koşullarda, 37 °C ’de 24 saat inkübasyona bırakılmıştır. Duyarlılık tespiti için disk difüzyon yöntemi kullanılmıştır. Besiyerinde 37 °C ’de 24 saat geliştirilmiş olan Staphylococcus izolatları Mc Farland 0,5 (108 kob/mL) şeklinde ayarlanmış besiyerine ekilmiştir. Çalışmada, trimetoprim + sülfametoksazol, gentamisin, eritromisin, sefoksitin, siprofloksasin, penisilin G, klindamisin ve linezolid antibiyotikleri incelenmiştir. İzolatların en az penisilin G’ye en fazla ise trimetoprim + sülfametoksazole duyarlılık gösterdiği bulunmuştur. İzolatlardan tamamı trimetoprim + sülfametoksazole duyarlıdır. Sadece iki izolatın penisilin G’ye duyarlı olduğu belirlenmiştir. Bunların dışında 26 izolatın linezolide, 23 izolatın siprofloksasine, 22 izolatın gentamisine ve 21 izolatın eritromisine duyarlı oldukları tespit edilmiştir. Literatürde özellikle vajen Koagülaz negatif stafilokok izolatlarının antibiyotik duyarlılıkları üzerine çok fazla çalışma yer almamaktadır. Ülkemizde de bu konuda bir çalışmaya rastlanılmamıştır. Bu sebeple, yapılan çalışma literatüre katkı sağlayacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Antibiotic Susceptibility Of Coagulase Negative Staphylococcus Vaginal Isolates
2022
Yazar:  
Özet:

Coagulase-negative staphylococci are opportunistic pathogens found in the flora of human skin and mucous membranes. It is among the important factors of hospital infections. Vaginal isolates of coagulase negative Staphylococcus were used in the study. The isolates were incubated for 24 hours at 37 °C under aerobic conditions. Disk diffusion method was used for sensitivity determination. Staphylococcus isolates grown in the medium at 37 °C for 24 hours were inoculated into the medium adjusted as Mc Farland 0.5 (108 cfu/mL). In the study, antibiotics trimethoprim + sulfamethoxazole, gentamicin, erythromycin, cefoxitin, ciprofloxacin, penicillin G, clindamycin and linezolid were examined. It was found that the isolates showed the least sensitivity to penicillin G and the most sensitivity to trimethoprim + sulfamethoxazole. All isolates are sensitive to trimethoprim + sulfamethoxazole. Only two isolates were found to be susceptible to penicillin G. Apart from these, it was determined that 26 isolates were sensitive to linezolide, 23 isolates were sensitive to ciprofloxacin, 22 isolates were sensitive to gentamicin and 21 isolates were sensitive to erythromycin. In the literature, there are not many studies on the antibiotic susceptibility of especially vaginal Coagulase negative staphylococcal isolates. There is no study on this subject in our country. For this reason, the study will contribute to the literature.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.428
Atıf : 2.854
2023 Impact/Etki : 0.161
Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi