Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 14
Meme Kanserli Bireylerde Manevi Bakımda Hemşirenin Rolü
2020
Dergi:  
Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Fiziksel olarak gelişen bir hastalık beraberinde sosyal ve psikolojik sorunları da getirmektedir. Benzer şekilde ruhsal ve duygusal alandaki dalgalanmalarda, fiziksel açıdan bireyde patolojik sorunlara yol açabilmektedir. Bu nedenle günümüzde hastalar sadece fizyolojik açıdan değil, kültürel, ekonomik, duygusal, manevi ve sosyal yönden de ele alınmaktadır. Hemşireler bireylerin/hastaların biyolojik, psikolojik, sosyal ve manevi durumlarına ve gereksinimlerine göre bakım vermeli ve onların manevi gereksinimlerini karşılamada aktif rol almalıdır. Kanser hastalarının tedavi sürecinde maneviyatın olumlu bir etkisi olmaktadır. Özellikle meme kanserli bireylerin tedavi süresince zor deneyimlerle baş edebilmeleri için desteklenmesinde hastalarla en sık iletişim içerisine giren ve bakımlarından sorumlu olan sağlık çalışanları arasında hemşirelere büyük sorumluluk düşmektedir. Hemşireler meme kanserli hastalara manevi destek verebilmek amacıyla; hastayı yaşama bağlayacak empati ve şefkati gösterebilmeli bunun için de öncelikle hastanın manevi öyküsünü öğrenmelidir. Hemşirelerin hastalara manevi destek sağlayabilmeleri için maneviyat konusu ve önemi hakkında farkındalık kazanmaları çok önemlidir. Bu bilgilerden yola çıkarak hazırlanan derlemede; meme kanserli bireylerde manevi bakımda hemşirelere düzen görevlerin neler olduğu ve manevi bakımın meme kanserli hastalar üzerindeki etkisi literatür bilgilerinden yararlanılarak açıklanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The role of the nurse in mental care in breast cancer individuals
2020
Yazar:  
Özet:

Physically developing illness also brings with it social and psychological problems. Similarly, in volatilities in the mental and emotional sphere, it can physically lead to pathological problems in the individual. Therefore, today patients are treated not only from a physiological point of view, but also from a cultural, economic, emotional, spiritual and social point of view. Nurses should take care of individuals/patients according to their biological, psychological, social and spiritual conditions and needs and take an active role in meeting their spiritual needs. The treatment of cancer patients has a positive effect on the psychology. In support of breast cancer individuals to be able to deal with difficult experiences during treatment, the nurses have a great responsibility among the health workers who interact with patients and are responsible for their care. In order to be able to provide spiritual support to breast cancer patients, nurses should be able to show empathy and compassion that will connect the patient to life, and for this they should first learn the patient's spiritual history. It is very important that nurses gain awareness of the matter and importance of spirituality so that they can provide spiritual support to patients. In the collection prepared on the basis of this information; in the breast cancer individuals, the nurses have been explained what the order tasks in mental care are and the impact of mental care on breast cancer patients has been used by literary information.

Anahtar Kelimeler:

The Role Of Nurses In Spiritual Care In Patients With Breast Cancer
2020
Yazar:  
Özet:

A physically developing disease brings along social and psychological problems. Similarly, fluctuations in the mental and emotional field can lead to physical pathological problems in the individual. Therefore, patients are not only treated physiologically but also culturally, economically, emotionally, spiritually and socially. Nurses should provide care according to the biological, psychological, social and spiritual conditions and needs of individuals/patients and take an active role in meeting their spiritual needs. Spirituality has a positive effect on the treatment of cancer patients. Nurses have a great responsibility among the healthcare professionals who are in contact with the patients and who are responsible for their care, especially in supporting breast cancer individuals to cope with difficult experiences during the treatment. In order to provide moral support to breast cancer patients, nurses; show empathy and compassion that will connect the patient to life, and therefore must first learn the patient's spiritual history. It is very important for nurses to gain awareness of the spiritual issue and its importance in order to provide patients with moral support. In the review prepared based on this information; What are the regular duties for nurses in breast cancer individuals and the effects of spiritual care on breast cancer patients are explained by using the literature.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 269
Atıf : 709
2023 Impact/Etki : 0.13
Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi