Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 9
 İndirme 1
Bitkisel İçerikli Diş Macunları ve Çocuklarda Kullanımı
2021
Dergi:  
Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dünyadaki en yaygın sağlık sorunlarından biri olan diş çürüğü, diş dokusunda yıkıma sebep olan, çiğneme ve estetik görünümü olumsuz yönde etkileyen kronik bir hastalık olarak bilinmektedir. Çürük oluşumunun temelinde yer alan bakteri plağının uzaklaştırılmasında en etkili yol, diş fırçası kullanımı ile yapılan mekanik temizliktir. Diş macunu ve gargara gibi ürünler de, yapılan mekanik temizliğin etkisini arttırmaktadır. Bakteriler, kullanılan bu kimyasal ürünlere karşı direnç geliştirdiğinden ve çocukları duyarlı kılabileceğinden, bu bileşenleri barındırmayan ürün arayışına başlanmış ve günümüzde de bu konu hakkında çalışmalar yapılmaya devam etmektedir. Uzun yıllar boyunca çeşitli hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde kullanılan ve tamamlayıcı bir tedavi olarak tanımlanan fitoterapi yönteminde, bitkilerin de tıbbi amaçlar için kullanılabildiği belirtilmektedir. Geçmişten bu yana, gelişmekte olan ülkelerin kırsal bölgelerinde hastalıkların tedavisi amacıyla kullanılan bitkiler, diş hekimliğinde de araştırma konusu olmuş ve bazı bitkiler üzerine çalışmalar yapıldığı görülmüştür. Bu derlemede, çocuklar için üretilmiş diş macunlarının içeriklerindeki bazı kimyasal bileşenler ve bu bileşenlerin sebep oldukları yan etkilerin yanı sıra, diş hekimliğinde kullanılan bazı bitkiler ve bitkisel içerikli bazı diş macunları sunulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Herbal Toothpastes and Their Use In Children
2021
Yazar:  
Özet:

Tooth decay, one of the most common health problems in the world, is known as a chronic disease that causes destruction of dental tissue and negatively affects chewing and aesthetic appearance. The most effective way to remove the bacterial plaque, which is the basis of caries formation, is mechanical cleaning using a toothbrush. Products such as toothpaste and mouthwash also increase the effect of mechanical cleaning. Since bacteria develop resistance to these chemical products and may make children susceptible, the search for products that do not contain these components has begun and studies continue on this issue today. In the phytotherapy method, which has been used in the prevention and treatment of various diseases for many years and defined as a complementary treatment, it is stated that herbs can also be used for medicinal purposes. Since the past, plants used for the treatment of diseases in rural areas of developing countries have also been the subject of research in dentistry, and studies have been observed on some plants. In this review, some of the chemical components in toothpaste produced for children and the side effects caused by these components, as well as some herbal and herbal toothpastes will be presented.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 516
Atıf : 1.836
2023 Impact/Etki : 0.067
Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi