Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 6
TEKDÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ VE EKONOMİK KALKINMA
1997
Dergi:  
Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Muhasebede büyük ölçüde sağlanan bir standartlaştırma, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere belirli bir yarar sağlar. Çünkü bu ülkeler; çoğu kez bütçe açıkları ile yüz yüze olup, düzensiz ekonomik ve finansal bilgilere sahiptirler ve ayrıca ekonominin tüm düzeylerinde hem etkin muhasebe sistemlerinden hem de gerekli yönetsel yeteneklerden yoksundurlar. Bu ülkelerin hükümetleri, sınırlı doğal, finansal ve finansal kaynaklar nedeniyle. tüm sosyo-ekonomik faaliyetlerde; giderek merkezileşen maliyet-yarar analizlerini, planlama ve kontrol sistemleri aracılığıyla yapmak zorundadırlar. Bu nedenle etkin bir tekdüzen muhasebe sistemine; gelişmekte olan ülke ekonomilerinin tüm sektörlerinde gereksinim duyulmaktadır. Başka bir deyişle, işletmelerin muhasebesinde, devlet yönetiminde, sosyal muhasebede, endüstriyel yapıların ulusal ve uluslararası değerlemesinde, projelerde, sektöre! değerlemelerde ve ayrıca sermaye piyasalarının değerlemesinde ve vergi sisteminin geliştirilmesinde bu etkin muhasebe sistemine oldukça gereksinim duyulur . Öncelikle muhasebede tekdüzenleştirme kavramından ne anlaşıldığını açıklayalım. Tekdüzenlilik, genellikle bilgilerin tutarlılığını ve güvenirliliğini arttırmak için muhasebe bilgi sisteminin tüm yönlerinin basitleştirilmesini ve bütünleştirilmesini amaçlar. Tekdüzen muhasebe sistemi, tanım ve kavram standartlarının belirlenmesini zorunlu kılar. Örneğin; veri, süreçleme, tanımlama, toplama ve ölçme ilkelerinin, hesap planlarına ve finansal tablolara ilişkin ilkelerin, bilgileri bütünleşik muhasebe sistemleri ile bütünleştirmeye ilişkin genyöntemlerin ve bu tür bilgilerin iletilmesine ve değerlemesine ilişkin standartların belirlenmesini zorunlu kılar.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 144
Atıf : 57
Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi