Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 11
Kurtul Gülenç, Frankfurt Okulu, Eleştiri, Toplum ve Bilim, İstanbul: Ayrıntı Yayınları, 2016, 287 s.
2021
Dergi:  
Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Frankfurt Okulu, Eleştiri, Toplum ve Bilim adlı eserin ilk baskısı Ağustos 2015, ikinci baskısı Ocak 2016’da Ayrıntı Yayınları tarafından basılmıştır. Yazar, Kurtul Gülenç, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi felsefe bölümünde profesördür. Araştırmacının sosyal bilimler felsefesi alanında birçok yayını bulunmaktadır. Yazarın bu eseri ise Hacettepe Üniversitesi’nde Kurtuluş Dinçer danışmanlığında yazdığı doktora tezinden kitaplaştırılmıştır. Kitap, Frankfurt Okulu’nun görüşlerinin bir derlemesidir. Kitabın temel argümanı, günümüzde yaşanan siyasal, ekonomik ve toplumsal sorunları ele alırken Eleştirel Teori’nin (ET) güncelliğini koruduğunu savunmaktadır. Yazara göre söz konusu sorunlara karşı çözüm arayışlarında ET’nin tarihsel toplumsal koşullar kapsamında yeni yorumlarının dikkate alınması gerekmektedir. Kitap, Frankfurt Okulu ve Eleştiri, Frankfurt Okulu ve Toplum ve Frankfurt Okulu ve Bilim başlıklarından üç ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde eleştiri ile özgürleşim arasında bağ kurulurken ikinci bölümde kapitalist toplum, birey ve doğa arasındaki ilişki tarihsel toplumsal bir perspektiften ele alınmaktadır. Üçüncü bölümde pozitivizmle ET arasındaki felsefi ayrımlara değinilmektedir. Fakat bölümlerin içeriğindeki yakınlık nedeniyle ilgili başlıklar, birbiriyle ilişki içinde ve zaman zaman iç içe geçerek işlenmiştir. Yazar kitabın ilk iki bölümünde ET’nin argümanlarını özetlemiş üçüncü bölümde ise özgün iddia ve sonuçlarını ortaya koymuştur. 

Anahtar Kelimeler:

Kurtul Gülenç, Frankfurt Okulu, Eleştiri, Toplum ve Bilim, İstanbul: Ayrıntı Yayınları, 2016, 287 s.
2021
Yazar:  
Özet:

The first edition of the work entitled Frankfurt School, Criticism, Society and Science was published in August 2015, and the second edition was published in January 2016 by the Detailed Publications. The author, Kurtul Gülenç, is Professor in the Faculty of Philosophy at the Architect Sinan University of Fine Arts. The researcher has many publications in the field of social science philosophy. The author’s work is booked from the doctoral thesis he wrote in the Liberation Dinçer Consultancy at the Hacettepe University. The book is a collection of the opinions of the Frankfurt School. The main argument of the book claims that the Critical Theory (ET) retains its up-to-date while addressing the political, economic and social problems that exist today. According to the author, in search of solutions to these problems, it is necessary to take into account the new comments of ET in the context of historical social conditions. The book consists of three main sections: Frankfurt School and Criticism, Frankfurt School and Society and Frankfurt School and Science. In the first part, the link between criticism and liberation is established, while in the second part, the relationship between the capitalist society, the individual and the nature is discussed from a historical social perspective. In the third chapter we refer to the philosophical differences between positivism and ET. But due to the proximity in the contents of the sections, the related titles are processed in relation to each other and from time to time. In the first two parts of the book, the author summarized the arguments of ET and in the third part revealed the original claims and results.

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 276
Atıf : 1.255
2023 Impact/Etki : 0.073
Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Dergisi