Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 18
 İndirme 2
COMPARATIVE BIOMETRIC AND MORPHOLOGICAL ANALYSIS OF SUBGENUS TERRICOLA (RODENTIA: MICROTUS) IN EASTERN BLACK SEA REGION FROM TURKEY
2020
Dergi:  
Communications Faculty of Sciences University of Ankara Series C Biology
Yazar:  
Özet:

In the scope of current study, 41 specimens of the subgenus Terricola collected from nine different localities in Trabzon, Rize and Artvin provinces in Eastern Black Sea Region were subjected to detailed morphological and comparative biometric analyses. Based on those analyses; presence of two species, Microtus (Terricola) subterraneus and Microtus (Terricola) majori were determined in the region. Evaluation of the 12 specimens belonging to M. (T.) subterraneus showed that there is no intrapopulational variation within this species. Two different populations of M. (T.) majori were determined in the region studied, based on morphological differentiations in enamel cusp patterns of 29 specimens. Additionally, as a result of the evaluations made, it was determined that both species could be found in the similar habitats throughout study area and therefore that these two species can be coexist as sympatric within the same geographic area.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Communications Faculty of Sciences University of Ankara Series C Biology

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 204
Atıf : 178
Communications Faculty of Sciences University of Ankara Series C Biology