Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 19
Rasyon Yağ İçeriğinin Sarı Un Kurdu (Tenebrio molitor L.) Larvalarının Gelişimine ve Vücut Yağ Asitleri Bileşenlerine Etkisi
2017
Dergi:  
Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Böcekler yüksek oranda protein ve yağ içerirler ve birçok ülkede besin maddesi olarak kullanılmaktadır. Böcekler aynı zamanda balık ve kanatlılar için potansiyel bir yem maddesidir. Tenebrio molitor L. larvaları yüksek yağ içeriğine sahip olmasının yanı sıra yağ asitlerince de zengindir. Bu çalışmada T. molitor larvalarının beslenmesinde kullanılan %70 irmik, %20 kepek ve %10 maya içerikli rasyona, sırasıyla %3, %5 ve %10 oranlarında yağ ilavesi yapılmıştır. Çalışmada, rasyona yağ ilavesinin, larvaların gelişim hızı ve vücut yağ asit kompozisyonunda meydana getirdiği değişiklikler kontrol rasyonu ile beslenen larvalara ait değerler ile karşılaştırılmıştır. Buna göre; rasyondaki yağ  içeriğinin artışı larva vücut yağında da bir artışa sebep olmuştur. Ancak rasyonun yağ içeriğinin artması, özellikle ilk dönem larvaların hareketliliğini azaltarakbesin alımlarının kısıtlanmasına yol açmıştır. Buna bağlı olarak rasyona %10 yağ ilavesi toplu larva ölümleri ile sonuçlanmıştır. Kontrol grubu larvalar ile karşılaştırıldığında rasyondaki yağ içeriğinin artışı; laurik asit (C12:0), miristik asit (C14:0), palmitoleik asit (C16:1), oleik asit (C18:1) ve linolenik asit (C18:3) oranlarında bir azalışa yol açmıştır. Diğer taraftan, pentadekanoik asit (C15:0), heptadekanoik asit (C17:0), heptadekenoik asit (C17:1) ve Araşidik asit (C20:0) içerikleri kontrol gruplarından farksız bulunmuş, linoleik asit (C18:2) oranında ise bir artış belirlenmiştir. T. molitor larvalarının vücut yağ içeriğinin arttırılması amacı ile rasyona yağ ilavesinin, 3 haftalık yaştan sonra düşük dozlarda (<%5) yapılması uygun olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

The effect of the saturation of oil on the development of the larvas of the Yellow Un (Tenebrio molitor L.) and the body's fatty acids components
2017
Yazar:  
Özet:

Insects contain high levels of protein and fat and are used as a nutrient in many countries. Insects are also a potential feed for fish and wings. Tenebrio molitor L. larvas are rich in fatty acids as well as high fat content. In this study, 70% irmic, 20% pepper and 10% mayons were used in the nutrition of T. molitor larvas, respectively, 3% and 5% and 10% of fat added. In the study, the changes in the fat additives to the ratio, the growth rate of larva and the body fat acid composition were compared with the values of the nutrition larva with the control ratio. The increase in the fat content in the race has also caused an increase in the body fat in the larva. But the increase in the fat content of the ration, especially in the first period, has led to a reduction in the intake of food by reducing the mobility of the larva. As a result, the 10% oil supplement to the ratio resulted in mass larva deaths. In comparison with the control group larva, increased fat content in the race resulted in a decrease in the rates of lauric acid (C12:0), miristic acid (C14:0), palmitoleic acid (C16:1), oleic acid (C18:1) and linolenic acid (C18:3). On the other hand, the content of pentadekanoic acid (C15:0), heptadekanoic acid (C17:0), heptadekanoic acid (C17:1) and Arachidic acid (C20:0) was undifferent from the control groups, while the level of linoleic acid (C18:2) was increased. by T. In order to increase the body fat content of the molecular larvas, it will be appropriate to add fat to the rasion in low doses (<5%) after 3 weeks of age.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 5.684
Atıf : 23.819
2023 Impact/Etki : 0.226
Ziraat Fakültesi Dergisi