Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 35
Drought Tolerance of Some Wine Grape Cultivars Under In Vitro Conditions
2019
Dergi:  
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

This study was conducted to determine the drought tolerance of 6 different economically important wine grape cultivars (‘Sultani Seedless’, ‘Çalkarası’, ‘Emir’, ‘Boğazkere’, ‘Öküzgözü’, ‘Narince’) of Turkey under in vitro conditions. Drought stress was induced on in vitro-grown explants by 3 different PEG (8000) (poly ethylene glycol) doses (2, 4 and 6 %). Plants were subjected to drought stress for 6 weeks and plant fresh weight, dry weight, shoot length, number of shoots, number of leaves, electrolyte leakage, relative water content, proline content and lipid peroxidation (MDA) were determined. Being more distinctive at higher doses, PEG treatments yielded significant decreases in fresh weight, dry weight, shoot length, number of shoots and number of leaves. As compared to the control, PEG treatments also yielded greater electrolyte leakage in all cultivars. All three PEG concentrations decreased relative water content of all cultivars. Proline content of explants increased with increasing PEG doses. While plant response to PEG treatments varied with the cultivars in 2 % PEG treatments, significant increases were observed in MDA content of all cultivars at higher doses (4 and 6 %).

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 594
Atıf : 3.032
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi