Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 10
 İndirme 3
TÜRKİYE’DEKİ ARICILIK FAALİYETİNE HUKUKİ PERSPEKTİFTEN BAKIŞ
2019
Dergi:  
Uludağ Arıcılık Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dünya arıcılık sektöründe, Türkiye önemli üretim potansiyeline sahip ülkelerden biri olarak yer almaktadır. Kovan varlığı bakımından dünya sıralamasında üçüncü sırada olan ülkemiz bal ihracatında yirmi birinci sırada yer alarak sektörün sahip olduğu potansiyelin çok altında bir gelir elde etmektedir. Bu doğrultuda Türkiye iç pazarda bal üretimi bakımından ihtiyaçlara cevap verebilir olsa da dış pazarda önemli bir aktör olmaktan uzaktır. Bunun önemli bir nedeni de Türkiye’de arıcılık üzerine yürürlükte bulunan mevcut hukuki düzenlemelerin sektörün ihtiyaçlarına cevap verememesi ve verimin artmasına hizmet etmemesidir. Henüz ülkemizde bal dışındaki arı ürünlerine yönelik standardizasyon çalışmaları tamamlanmadığından hukuki mevzuat oluşturulamamıştır. Gerekli hukuki düzenlemelerin oluşturulmasında geç kalınması ülkemizdeki arı ırkları ve bitki türleri bakımından da ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalınmasına yol açmaktadır. Doğru bir teknikle hazırlanacak, bir bütünlük arz eden, ulaşılabilir ve uygulanabilir olan, şeffaf, güncel ve bütün arı ürünlerini ve arıcılık faaliyetinin her safhasını kapsayan bir mevzuat ile Türkiye arıcılık sektöründe ciddi atılımlar yapabilecektir. Zira hukuki denetimi sağlanmış ürünlerin piyasadaki marka değeri de artacaktır.

Anahtar Kelimeler:

The legal perspective of Turkey’s activities
2019
Yazar:  
Özet:

In the world’s cleaning sector, Turkey is one of the countries with significant production potential. Our country, which is ranked third in the world rankings in terms of the Kovan existence, is ranked twenty-first in honey exports and gains a much lower income than the potential that the industry has. In this direction, although Turkey can meet the needs in terms of honey production in the domestic market, it is far from being an important player in the foreign market. An important reason for this is that the existing legal regulations on charity in Turkey are not able to meet the needs of the sector and do not serve the increase in productivity. The legislation has not yet been established in our country since the standardization work on bees products other than honey has not been completed. The delay in the creation of the necessary legal regulations leads to serious dangers in terms of the bees and plant species in our country. It will be prepared with the right technique, it will be able to make serious advances in the agriculture sector with a legislation that provides integrity, is accessible and applicable, transparent, up-to-date and covers all bee products and every phase of agriculture activity. The market value of the products provided by legal supervision will also increase.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Uludağ Arıcılık Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 266
Atıf : 1.224
2023 Impact/Etki : 0.2
Uludağ Arıcılık Dergisi