Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 1
Kadın Haklarının Gerekçelendirilmesi Işığında Sinekli Bakkal ile Kıyıdaki Değirmen Üzerine Karşılaştırmalı Bir Okuma
2022
Dergi:  
Kesit Akademi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, Halide Edip Adıvar'ın Sinekli Bakkal (1935) ve George Eliot ‘un Kıyıdaki Değirmen (1860) adlı yapıtlarını Mary Wollstonecraft'ın Kadın Haklarının Gerekçelendirilmesi (1792) ışığında incelemektir. Her iki romanın da yazarları farklı kültürlerden ve geçmişlerden gelse de ortak bir temayı betimlemişlerdir: ataerkil baskı. Seçilen metinlerin ortak unsuru Wollstonecraft’ın gözlemleriyle tutarlıdır. Wollstonecraft, kamusal ve evsel alanların cinsiyetleştirildiği Viktorya döneminde yaşamıştır. Kadınlar ev içi alanlarla sınırlandırılırken, kamusal alan erkeklere ayrılmıştır. Kadınların 'evdeki melek' olmaları ve ataerkil toplum normlarına göre hareket etmeleri beklenmekteydi. Wollstonecraft, eğitimde kadınlar için eşit fırsatlar talep etmiştir. Bir fırsat verilirse kadınların erkek meslektaşları kadar başarılı ve etkili olabileceğini savunmuştur. Bu Eserde anlatılan sorunlu cinsiyet ilişkisi her iki metinde de görülmektedir. Kahramanlar, kadınların hapsolmasını ve fırsat eksikliğini tasvir etmektedir. Ataerkil normlara tepki göstererek farklı bir hayatın özlemini çekerler. Cinsiyet rollerindeki değişim, kadın karakterlerin karşılaştıkları dert ve sıkıntılar aracılığıyla analiz edilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The reasoning of women's rights in the light of a comparable reading on the mole on the coast with the mole on the coast
2022
Yazar:  
Özet:

The purpose of this work is to make and make The Mouse Bakal 1935 and George Eliot The coast of the mountain 1860 – Mary Wollstonecraft Reason for Women's Rights 1792 in the light of the light. The authors of both novels, though they come from different cultures and pasts, have described a common topic: patriarchal printing. The common element of the chosen texts is consistent with the observations of Wollstonecraft. Wollstonecraft lived in the Victoria period, where public and household spaces were sexualized. While women are limited to home spaces, public spaces are allocated to men. Women were expected to be 'the angel in the house' and act according to the patriotic community standards. Wollstonecraft has demanded equal opportunities for women in education. If a chance is given, he argued that women could be as successful and effective as men's colleagues. The problem gender relationship described in this book is also seen in both text. Heroes depict women’s imprisonment and lack of opportunity. They react to the atherical norms, attracting the desire of a different life. Change in gender roles is analyzed through the trouble and trouble that female characters encounter.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kesit Akademi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.037
Atıf : 1.628
2023 Impact/Etki : 0.16
Kesit Akademi Dergisi