Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 20
 İndirme 2
Sayısal Arazi Modellerinin Oluşturulmasında GZK GPS Yönteminin Kullanılması
2011
Dergi:  
Harita Teknolojileri Elektronik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sayısal Arazi Modeli, yeryüzünün özelliklerinin ve görünümünün gösteriminde bir çözüm yöntemidir. Sayısal Arazi Modelleri, arazi yüzeyini iki boyutlu bir fonksiyon olarak ifade eder. Sayısal Arazi Modellerinden, şehir planlaması, savunma, ulaşım, doğal afet risk yönetimleri başta olmak üzere çeşitli mühendislik çalışmalarında yararlanılır. Sayısal Arazi Modeli oluşturmak için araziye ait yükseklik bilgilerine (Sayısal Yükseklik Modeli) gerek vardır. Bu bilgiler, fotogrametri, sayısallaştırma, lazer tarama, interferometrik radar, klasik ölçmeler ve Gerçek Zamanlı Kinematik GPS yöntemleri ile sağlanabilir. Bu çalışmanın amacı, Gerçek Zamanlı Kinematik GPS yöntemiyle elde edilen verileri, klasik ölçme verileriyle karşılaştırmaktır. Bunun için her iki yöntemle elde edilen verilerden arazinin 3D koordinatları bulunarak sayısal yükseklik modelleri oluşturulmuştur. Çalışma alanında çeşitli yönlerde kesitler seçilerek 5 m aralıklarla kesit kontrolleri yapılmış ve sonuçlar karşılaştırılmıştır. Çalışma alanının kenarları ve bazı düzgün değişim göstermeyen bölümleri dışında sonuçlar birbirine oldukça yakındır. GPS ölçümüne uygun arazi yapılarında Gerçek Zamanlı Kinematik yönteminin kullanılması, öçme yöntemi doğruluğu, zaman tasarrufu ve ekonomi bakımından tavsiye edilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Harita Teknolojileri Elektronik Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 95
Atıf : 131
Harita Teknolojileri Elektronik Dergisi