Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 16
 İndirme 8
2001’den Günümüze Amerika Birleşik Devletleri (ABD) İşgalinin Afganistan’daki Sosyo-Ekonomik Yansımaları
2021
Dergi:  
21. Yüzyılda Eğitim Ve Toplum Eğitim Bilimleri Ve Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, 1989 yılında Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) Ordusunun Afganistan’da yenilgiyi kabul ederek bölgeden çekildikten sonra başlayan iç savaş ve Afganistan’ın iç savaşını kendi işgali için bir fırsat olarak değerlendiren Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin, 11 Eylül 2001 tarihinde gerçekleşen terör olaylarını bahane ederek Afganistan’ı işgal etmesi ve 20 yıllık bu işgalin Afganistan halkı üzerindeki sosyo-ekonomik, etkilerini sosyolojik açıdan ortaya koymayı hedeflemiştir. Bu perspektiften hareketle bu araştırmada, vaat edildiği gibi ABD işgalinin Afganistan’a özgürlük, barış, insan hakları ve toplumsal refah getirmediğini aksine Afganistan’ı ekonomik açıdan dünya yardımlarına muhtaç, can ve mal güvenliğinin olmadığı, uyuşturucu ve ticareti yasak maddelerin serbestçe yetiştirilip dünya pazarına özellikle de ABD ile rakip ülkeler olan Rusya, İran ve Çin pazarına ticaretinin rahatça yapılabildiği ortaya konulmaya çalışılmıştır. Yine bu çalışmayla 2001 işgali sonrası Afganistan’ın milyarlarca dolarlık yasadışı kara paranın aklandığı bir bölge haline gelmesinin ülke halkı üzerindeki sosyo-ekonomik yansımaları sebep sonuç ilişkisine göre derinlemesine incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The socio-economic repercussions of the U.S. occupation in Afghanistan from 2001 to today
2021
Yazar:  
Özet:

This study aimed at the U.S. (United States), which considered the Civil War of Afghanistan as an opportunity for its occupation, which began after the Soviet Socialist Republics (SSCB) Army’s 1989 defeat in Afghanistan and with its withdrawal from the region, as an opportunity for its occupation, the U.S. (United States) invaded Afghanistan by excuses of the terror events that occurred on 11 September 2001 and the 20 years of this occupation to reveal its socio-economic, socio-economic effects on the people of Afghanistan. From this perspective, this study has been aimed at finding that, as promised, the U.S. occupation does not bring freedom, peace, human rights and social welfare to Afghanistan; on the contrary, Afghanistan is economically needed for world aid, has no life and property security, the drug and trade prohibited substances can be freely cultivated and the world market can be handled in the Russian, Iranian and Chinese market, which is the US and the rival countries. Again, with this study, the fact that after the 2001 occupation, Afghanistan became a region where billions of dollars of illegal black money were covered, the socio-economic reflections on the country’s people were thoroughly examined according to the causal result.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








21. Yüzyılda Eğitim Ve Toplum Eğitim Bilimleri Ve Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 526
Atıf : 2.184
21. Yüzyılda Eğitim Ve Toplum Eğitim Bilimleri Ve Sosyal Araştırmalar Dergisi