Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
İnşaat Mühendisliği Uygulamalarında Hücresel Dolgu Sistemlerinin Kullanımı
2022
Dergi:  
Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Polyester, polietilen gibi maddelerden üretilen geosentetikler inşaat mühendisliği uygulamalarında özellikle geoteknik mühendisliği çalışmaları kapsamında kullanımı artmıştır. Günümüzde geosentetikler yaygın olarak zeminlerin tasarım ve inşasında ve su koruma yapılarında kullanılmaktadır. Geosentetiklerin başlıca kullanım amaçları ayırma, donatı, filtre, drenaj ve yalıtım olarak sınıflandırılabilir. Geosentetikler ayrıca drenajın borulamaya ve erozyona karşı geliştirilmesinde ve dolgu malzemelerin ayırmasında ve güçlendirilmesinde de kullanılmaktadır. Polietilen esaslı geosentetiklerden biri olan hücresel dolgu sistemleri karayollarında, yapı temellerinin güçlendirilmesinde, yeşil çatı uygulamalarında, şev yüzeyleri ve dere yataklarının stabilizasyonunda kullanımı artan uygulama yöntemlerinden biridir. Yüksek yoğunluğa sahip polietilen alaşımdan üretilen, petek dokulu ve üç boyutlu yapıya sahip olan hücresel dolgu sistemlerinin sağladığı pek çok avantaj vardır. Bunlar; sahip olduğu yapıdan kaynaklı doğal bir drenaj sistemi oluşturur, doğal dolgu malzemesi olarak kullanımına imkân sağlar ve dolgu zeminin sertlik derecesini arttırarak dolguya mukavemet kazandırır. Bu çalışmada hücresel dolgu sistem (geocell) yapılarının kullanım alanları, sağladığı avantaj ve dezavantajlar değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 782
Atıf : 1.939
2023 Impact/Etki : 0.157
Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik Dergisi