Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 7
TÜRKİYE’DE YEREL YÖNETİMLER VE YABANCI GÖÇMENLER
2019
Dergi:  
Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye, tarihsel olarak yakın akrabalık ve komşuluk ilişkileri içinde olduğu Suriye’den Mart 2011’de başlayan iç savaş sonrasında, uygulamış olduğu “Açık kapı” politikasının da etkisiyle milyonları bulan insan akınına uğramıştır. Yaklaşık dört milyon Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke, nüfusunun yüzde beşini bulan bu kitle ile ilgili başta temel fizyolojik ihtiyaçların karşılanması olmak üzere, çeşitli kamu politikası başlıkları itibariyle kararlar vermek durumundadır. Bu kararlardan bir kısmı siyasal aktörler tarafından alınacakken yine bir kısmı bürokratik mekanizma tarafından üstlenilmesi gereken kararlar şeklindedir. Kamusal süreçte, özellikle bu çok düzeyli kriz döneminde, çok düzeyli ve çok aktörlü politikalar geliştirme zorunluluğu bulunmaktadır. Çalışma kapsamında ele alınan ve temel yerel yönetim birimi olduğu ifade edilebilecek olan belediyeler, Türkiye’de daha önce yaşanılan göç tecrübelerinden daha kapsamlı bir kitleye yönelik olarak ve yeni bir bakış açısıyla yeni politikalar belirlemek durumunda kalmışlar, halen de kalmaya devam etmektedirler. Son dokuz yıllık dönemde, kimi belediyeler herhangi bir faaliyet içerisine girmeme ve hareketsiz kalma yönünde politika benimserken, kimileri ise çok farklı alanlarda ve aktif biçimde çalışmalar yürütme yolunu seçmişlerdir. Sonuçta belediyelerin özelde Suriyeli sığınmacılara genelde ise yabancı göçmenlere yönelik yaklaşımları siyasal, ekonomik, sosyo-kültürel ve yasal olmak üzere çeşitli gerekçelerle değişkenlikler göstermiştir. Bu çalışma, belediyelerin yabancı göçmenlere yönelik süreç yönetiminde yaşadıkları sorunların tespit edilmesini ve politika önerilerine yer verilmesini hedeflemektedir. Bu doğrultuda ikincil kaynaklar kadar birincil kaynaklardan da yararlanılmak suretiyle doğrudan yerel halkı ve yönetimlerini etkileyen göç olgusu ele alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi