Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
A Low-Cost Microcontroller Based Air Temperature, Humidity and Pressure Datalogger System Design for Agriculture
2020
Dergi:  
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde, iklim değişikliğinin gıda güvenliğini tehdit edebileceği kabul edilmektedir. İklim değişikliğinden dolayı üretim alanlarındaki kayıplar büyük yıkıcı etkiler yaratma potansiyeline sahiptir. Tarımsal alanlarda, insan kontrolünde olmayan iklim parametrelerine karşı hızlı ve etkili önlemler alınmalıdır. Bu amaçla hassas veya akıllı tarım gibi yaklaşımlar yaygınlaşmaktadır. Özellikle küçük ölçekli tarım işletmelerinin arazileri için temel iklim parametrelerini hızla ölçerek gerekli önlemlerin alınmasına yardımcı olabilecek düşük maliyetli mikrodenetleyici tabanlı cihazlar giderek önem kazanmaktadır. Bu nedenle, tarımsal amaçlar için temel meteorolojik değerleri düşük maliyetli parçalarla tarla koşullarında ölçebilen özelleştirilebilir ve yeniden programlanabilir bir veri kaydedici sistem geliştirilmiştir. Sistem bir Ardunio UNO R3 mikrodenetleyici kartı, bir Bosch Sensortech BME280 entegre çevre sensörü, bir veri depolama birimi, bir LCD ve sistemin taşınabilir olarak kullanılmasını sağlayan USB destekli bir pil biriminden oluşur. BME280 sensörü bilimsel çalışmalarda yaygın olarak kullanılmakta, hava basıncını, bağıl nemi ve sıcaklığı ölçebilmekte ve mikrodenetleyicilerle iletişim kurabilmektedir. Sistemin çalışması için Arduino IDE'de (Dâhili Geliştirme Ortamı) bir yazılım geliştirilmiş ve Arduino UNO R3'de bulunan mikrodenetleyiciye kurulmuştur. Sistem ilkbaharda bir hafta ve yazın bir hafta boyunca, üzerine koruyucu bir muhafaza konularak dış mekân koşullarında bırakılmış ve bir saat aralıklarla sürekli veri kaydedebildiği bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.025
Atıf : 5.695
2023 Impact/Etki : 0.344
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi