Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 77
 İndirme 26
Türk Dünyası’nda Sosyal Sermaye, Kültürel Sermaye, Sosyal Yenilikçilik Üzerine Bir Araştırma: Türkiye-Azerbaycan Üniversite Öğrencileri Örneği
2020
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Kültür bir toplumu var eden değerlerin tümüdür. Bu nedenle; bir toplumun gelişimi hakkındaki veriler o toplumun kültürünün incelenmesiyle elde edilebilir. Bu araştırmada; Türk dünyasının kendi zenginliğini ortaya koyabilecek ve Türk kültürünü yansıtan sosyal sermaye, kültürel sermaye, sosyal yenilikçilik düzeylerinin tespit edilmesi amaçlanmıştır. Türk kültürünün birer öğesi olan üniversite öğrencileri inceleme konusu olmuştur. Bu doğrultuda araştırmanın ana kütlesini Türkiye öğrenim gören Türk uyruklu ve Azerbaycan’da öğrenim gören Azeri uyruklu öğrenciler oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemi 196 öğrenciden oluşmaktadır. Araştırmanın uygulaması 2019 yılı nisan-haziran ayları arasında gerçekleştirilmiştir. Araştırma yöntemi nicel olup; veri toplama aracı ankettir. Ankette sosyal yenilikçilik, sosyal sermaye stratejik güven, kültürel sermaye ölçekleri kullanılmıştır. Anket formunda uyruk, yaş, cinsiyet, bölüm, gelir olarak beş adet demografik değişkenlere ait sorular da mevcuttur. Araştırma iki devlet üniversitesinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın önemi; Azerbaycan’da öğrenim gören Azeri uyruklu ve Türkiye’de öğrenim gören Türk uyruklu öğrencilerin sosyal sermaye, kültürel sermaye, sosyal yenilikçilik kavramlarını birlikte inceleyen araştırmaların az oluşuna dayanmaktadır. Araştırma sonucunda Azeri uyruklu öğrencilerle Türk uyruklu öğrenciler arasında sosyal sermaye stratejik güven, kültürel sermaye kültürel katılım arasında farklılık olduğu görülmüştür. Sosyal sermayenin ve kültürel sermayenin sosyal yenilikçiliği olumlu yönde artırdığı belirlenmiştir. Bu bilgilerin yanı sıra ilgili kavramların bazı demografik değişkenlerden etkilendiği de tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Research on Social Capital, Cultural Capital, Social Innovation in the Turkish World: An Example of Turkish-Azerbaijan University Students
2020
Yazar:  
Özet:

Culture is all the values of a society. Therefore, the data about the development of a society can be obtained by the study of the culture of that society. This study aims to identify the levels of social capital, cultural capital, and social innovation that can reveal the richness of the Turkish world and reflect the Turkish culture. Students of the university, which is an element of Turkish culture, have been the subject of study. According to this, the main mass of the research is Turkish citizens who study in Turkey and Azerbaijan citizens who study in Azerbaijan. The study consists of 196 students. The study was conducted between April and June 2019. The method of research is quantum; the data collection tool is an survey. The survey used social innovation, social capital strategic trust, cultural capital scales. In the survey form there are also questions about the five demographic variables as nation, age, gender, section, income. The study was conducted at two state universities. The importance of the research is based on the lack of research that studies the concepts of social capital, cultural capital, and social innovation of Azerbaijan and Turkish students studying in Turkey. The study found that there was a difference between Azerbaijani students and Turkish students between social capital strategic confidence, cultural capital cultural participation. Social capital and cultural capital have been determined to increase social innovation in a positive direction. In addition to this information, it has also been found that the relevant concepts are affected by some demographic variables.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 924
Turkish Studies Social Sciences