Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 3
Hatay Yöresinde Bulunan Miyaz Sinekleri ve Mevsimsel Dağılımları
2011
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma 2002 yılında Hatay'ın Antakya, Kırıkhan, Hassa ve Belen ilçelerinde miyaz sineklerinin varlığını ve mevsimsel dağılımlarını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Bu ilçelere sineklerin aktif oldukları aylarda düzenli olarak gidilmiş, üzerine snip (Z-9 tricosen, Azamethiphos) granül serpilen kokuşturulmuş karaciğer parçaları yardımıyla 138 adedi erkek, 908 adedi de dişi olmak üzere toplam 1046 adet sinek yakalanmıştır. Morfolojik incelemeler sonucunda tespit edilen 6 miyaz sineği türünün çoğunluğunu Lucilia sericata (% 63,58) oluşturmuştur. Bunu Chrysomyia albiceps (% 26,39) takip etmiştir. Calliphora vicina (% 4,88), C. vomitaria (% 0,03), Sarcophaga haemorrhoidalis (% 3,54) ve S. carnaria (% 1,34) az oranda yakalanmışlardır. Lucilia sericata ve Ch. albiceps'e Hatay'ın bütün ilçelerinde rastlanmıştır. Fauna tespiti amacıyla sadece bir kez gidilen Reyhanlı, Altınözü, Dörtyol ve Erzin ilçelerinde toplanan sinekler arasında C. vicina ve C. vomitaria türlerine rastlanmadı. Sineklerin çoğunluğunu hayvansal kaynaklı proteinleri üreme kaynağı olarak gören dişiler oluşturdu (% 86.81). Sinekler Nisan – Kasım ayları arasında mevsimsel aktivite gösterdi. Nisan ayında ortaya çıkan sinekler Mayıs ayına kadar artış göstermiş, Kasım ayına doğru ise sayıları kademeli olarak azalmıştır. En fazla sinek Mayıs (% 24,28) ayında, en az sinek de Kasım (% 1,43) ayında elde edilmiştir. Sonuç olarak Hatay yöresinde toplanan sinekler içinde L. sericata ve Ch. albiceps gibi önemli miyaz türlerinin çoğunlukta olması (% 90) dikkate değer bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Musk and the seasonal distribution found in Hatay area
2011
Yazar:  
Özet:

This study was conducted in 2002 with the aim of determining the presence and seasonal distribution of mice in Hatay's districts of Antakya, Kırıkhan, Hassa and Belen. In these districts, a total of 1046 mice, including 138 male and 908 female, has been captured with the help of smelled liver parts, which were regularly visited in the months when the mice were active, and the snip (Z-9 tricosen, Azamethiphos) granulated on them. The majority of the 6 species of mice identified as a result of morphological studies were Lucilia sericata (63.58%). This was followed by Chrysomyia albiceps (26,39%). Calliphora vicina (4.88%), C. vomitaria (0.03%), Sarcophaga haemorrhoidalis (3.54%) and S. carnaria (1.34%) were less affected. Lucilia Sericata and Ch. Albiceps is found in all the districts of Hatay. There were no species of C. vicina and C. vomitaria among the mice gathered in the Reyhanlı, Altınözü, Dörtyol and Erzin districts, which were only once visited for the purpose of the detection of the fauna. The majority of mice was made by women who saw animal-based proteins as a source of reproduction (86.81%). The mice showed seasonal activity between April and November. The numbers that appeared in April increased until May, and in November, the number gradually decreased. Most mice was obtained in May (24.28) and at least mice was obtained in November (1.43) As a result, the mice gathered in the Hatay area in L. sericata and Ch. It has been observed that majority of major species of albiceps (90%) are important.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 877
Atıf : 2.067
2023 Impact/Etki : 0.215
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi