Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
Batı Düşüncesinde Doğu İmgesi: Jonas Hassen Khemiri’nin İstila! Oyunu
2021
Dergi:  
Folklor/Edebiyat
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Jonas Hassen Khemiri’nin İstila! oyununa Edward Said’in oryantalizm bakışıyla yaklaştım. Said, oryantalizmi Doğu ile Batı arasındaki ontolojik ve epistemolojik ayrıma dayanan bir düşünme biçimi olarak görür. Oryantalist bakışta Batı’nın kendisini tanımlamak için öncelikle Doğu’yu tanımlaması ve tanıtması gerekir. Batı, Doğu üzerinde hegemonik bir yapı oluşturur. Doğu ve Batı reel mekânlardan çok kurgusal mekânlar olarak inşa edilirler. Khemiri değişmez Doğu mitine karşın tarihsel perspektifte öncelikle ‘Binbir Gece Masalları’ndaki Abulkasem, ardından İsveç’in önemli şair ve oyun yazarlarından Carl Jonas Love Almquist’in ‘Signora Luna’ oyunundaki Abulkasem’den vazgeçer ve sabitlenmiş Doğulu karakterini yıkar. Khemiri’ye kadar kullanılan Abulkasem miti artık değişmiştir. Khemiri Batı’nın gözündeki değişmez Abulkasem’i oyun içinde herkesi ve her şeyi ‘Abulkasem yaparak’ ve ‘Abulkasemleştirerek’ parodileştirir. İsveç’te geçen oyun İsveç’te yaşayan her Ortadoğulu göçmenin aynı Abulkasem olmadığını vurgular. Oryantalist ırkçılık ve algıyla Doğu ile özdeşleştirilmiş özellikler İstila!’da bir bir deşifre edilirken bununla birlikte sadece Batı’nın gözünden Doğu öteki olarak tanımlanmaz, Doğu’nun da kendini Batı’nın gözünden kavrayışı ve içselleştirmesi vardır. Bu amaçla ilkin oryantalizm kavramını inceledim ardından ele alınan oyunda ötekiliğin çift taraflı olduğunu tartışmaya açtım.

Anahtar Kelimeler:

The Eastern Immersion in Western Thought: Jonas Hassen Khemiri's Stila! The game
2021
Yazar:  
Özet:

In this study, Jonas Hassen Khemiri's Stila! I approached the game with the orientalism of Edward Said. Said sees orientalism as a form of thought based on the ontological and epistemological separation between the East and the West. In the Orientalist perspective, the West must first define and promote the East to define itself. The West forms a hegemonic structure on the East. Eastern and western are built as many fictional places from real places. Despite Khemiri's unchanged Eastern myth, Abulkasem, first in the 'Binbir Night Tales' in historical perspective, then the Swedish prominent poet and playwriter Carl Jonas Love Almquist's 'Signora Luna' in the game, leaves Abulkasem and destroys his fixed Eastern character. The Abulkasem myth used until Khemiri has now changed. Khemiri in the eyes of the West parodizes the unchanged Abulkasem to everyone and everything in the game by 'to make Abulkasem' and 'to make Abulkasem'. The game in Sweden emphasizes that not every Middle East immigrant living in Sweden is the same Abulkasem. The characteristics identified with the East with Orientalist racism and perception!“When one is discharged, the East is not only defined as the other in the eyes of the West, but the East has the perception and interiorization of itself in the eyes of the West. For this purpose, I first studied the concept of orientalism and then opened to the discussion that in the game discussed the opposition is double-sided.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Folklor/Edebiyat

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 984
Atıf : 2.404
Folklor/Edebiyat