Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 7
YENİDEN DAĞILIM TERCİHLERİNİN BELİRLEYİCİLERİ
2020
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Çalışma bireysel düzeyde yeniden dağılım tercihinin belirleyicilerini analiz etmeyi amaçlamıştır. Bu amaçla hipotez geliştirmek ve ampirik bölüme dayanak oluşturmak üzere teorik ve ampirik literatür incelenmiştir. Ampirik inceleme yüzden fazla ülke için geniş bir zaman boyutunu kapsayacak şekilde toplanan anket verilerini içeren WVS/EVS verilerine dayanmaktadır. Sonuçlar, yaş, doğum yılı, cinsiyet, medeni hal gibi demografik ve sosyo-ekonomik değişkenlerin yeniden dağılım tercihlerini belirlemek bakımından anlamlı olduğunu göstermektedir. Rasyonel tercih yaklaşımını ve POUM hipotezini test etmek üzere gelir düzeyi, görece gelir ve eğitimin etkisini incelediğimizde bu yaklaşımlara paralel olarak değişkenler üzerinde negatif katsayılar bulunmuştur. Adalet, kadercilik, karşılıklılık, özgecilik ve güven gibi bireysel değer ve normlar anlamlı ve yeniden dağılım tercihini etkileyen değişkenlerdir. Özellikle bireylerin yoksulluğun nedenine dair anlayışları yeniden dağılım tercihi üzerinde yüksek derecede etkilidir. Sosyal kimlik ve kültürün etkisini test etmek üzere, din, din ve dindarlık etkileşimi, siyasal ideoloji, sosyal sınıf ve milliyetçilik incelenmiş ve bu değişkenlerin yeniden dağılımı etkilediği bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Preferences of new distribution
2020
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

The study aims to analyze the determiners of the re-distribution preference at individual level. For this purpose, the theoretical and empirical literature has been studied to develop hypothesis and build a base on the empirical division. The empirical review is based on WVS/EVS data that contains survey data collected to cover a wide range of time for hundreds of countries. The results show that demographic and socio-economic variables such as age, year of birth, gender, state of civilization are meaningful in terms of determining re-distribution preferences. To test the rational preference approach and the POUM hypothesis, the income level is proportional, and when we study the impact of education, these approaches have found negative ratings on the variables in parallel. Individual values and norms such as justice, fatefulness, mutuality, individuality and confidence are meaningful and variables that influence the preference of re-distribution. In particular, the perceptions of individuals about the cause of poverty are highly influential on the re-distribution preference. To test the influence of social identity and culture, the interaction of religion, religion and religion, political ideology, social class and nationalism have been studied and found that these variables have influenced the re-distribution.

Anahtar Kelimeler:

The Determinants Of Preferences For Redistribution
2020
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

The study examines the determinants of redistribution preferences at the individual level. We first review theoretical and empirical literature to establish a framework for empirical analyses. Then, we provide the empirical evidence based on the data from World Value Survey (WVS) and European Value Survey (EVS) covering a hundred countries. Results reveal that demographic and socioeconomic factors such as age, birth cohort, gender, marital status influence the redistribution preferences. Income level, relative income, education are significant variables with negative coefficients in the line with the traditional approach of economics and the POUM hypothesis. Besides, we examine further the effect of individual values, norms such as fairness, life control feeling, reciprocity, altruism, and trust. All variables were significant, but especially fairness was higher coefficients. It considered a religion, the interaction of religion with religiousness, ideology, social class, and nationalism as indicators of culture and identity. All variables, especially religion, were significant and important variables.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.146
Atıf : 9.842
Asos Journal