Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 25
 İndirme 7
Türkiye’de İktisadi Büyüme ile Sanayi Sektöründe İstihdam Arasındaki İlişkinin ARDL Sınır Testi Yaklaşımı ile Ekonometrik Analizi: 1991- 2017
2019
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sanayi sektörü bir ülkenin ekonomik gücünü gösteren en önemli faktörlerden biridir. Bu alanda istihdamın yüksek olması, ülkenin sanayi alanında gelişmiş olduğunu ve bu sektörün ekonomik kalkınmada rol oynadığını göstermektedir. Bu çalışmanın amacı, Türkiye’de sanayi sektöründeki istihdam ile iktisadi büyüme arasındaki ilişkiyi ekonometrik yöntemlerle analiz etmek ve ilişkinin yönünü belirlemektir. Çalışmamız 1991-2017 yıllarını içermektedir. Ekonometrik yöntem olarak ARDL Auto Regressive Distrubuted Lag Models Eş-bütünleşme Yöntemi ve Granger Nedensellik Testi uygulanmıştır. ARDL Eş-bütünleşme analizinden elde edilen sonuçlara göre, sanayi sektöründe istihdam ile iktisadi büyüme arasında uzun dönemli ilişki ortaya çıkmıştır. Granger Nedensellik Testi’ne göre, sanayi sektöründe istihdamdan iktisadi büyümeye tek yönlü nedensellik oluşmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Türkiye’de İktisadi Büyüme ile Sanayi Sektöründe İstihdam Arasındaki İlişkinin ARDL Sınır Testi Yaklaşımı ile Ekonometrik Analizi: 1991-2017
2019
Yazar:  
Özet:

The industrial sector is one of the most important factors showing the economic power of a country. The high employment in this area shows that the country is advanced in the industrial sector and that this sector plays a role in economic development. The aim of this study is to analyze the relationship between employment and economic growth in the industrial sector in Turkey by econometric methods and to determine the direction of the relationship. Our work includes the years 1991-2017. ARDL (Auto Regressive Distrubuted Lag Models) is the method of co-integration and Granger Cause Test. According to the results obtained from the ARDL Co-integration analysis, a long-term relationship between employment and economic growth in the industrial sector has been revealed. According to the Granger Causal Test, the industrial sector has formed one-way cause from employment to economic growth.

The Econometric Analysis With Ardl Border Test Approach Of Relationship Between The Employment In Industrial Sector and Economic Growth In Turkey: 1991-2017
2019
Yazar:  
Özet:

The industrial sector is one of the most important factors showing the economic power of a country. The high level of employment in this area indicates that the country has developed in the industrial sector and that this sector plays a role in economic development. The purpose of this study, to examine the relationship between economic growth and employment in the industrial sector in Turkey with the econometrics methods and to determine the direction of the relationship. Our study includes the years 1991-2017. As econometrics method, ARDL Auto Regressive Distributed Lag Models cointegration method and Granger causality test were applied. According to findings from the ARDL cointegration analysis, there is a long-run relationship between employment growth in the industrial sector and economic. According to the Granger Causality Test, one-way causality has occurred from employment in the industrial sector to economic growth.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 809
Atıf : 2.551
2023 Impact/Etki : 0.271
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi