Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 7
The Effect of Different Cold Storage Period on Total Lipid Amount of Tenebrio molitor (Coleoptera: Tenebrionidae) Larvae
2021
Dergi:  
Journal of Anatolian Environmental and Animal Sciences
Yazar:  
Özet:

Gittikçe artan dünya nüfusu Tenebrio molitor gibi canlı yem hatta bazı ülkelerde insan yiyeceği olarak kullanılan böcekleri alternatif besin kaynağı olarak değerlendirmemizin kaçınılmaz olduğunun habercisidir. Özellikle T. molitor larvaları fazlaca yağ ve protein içermesinden dolayı besleyici değeri yüksek bir besin kaynağıdır. Bu çalışma ‘soğukta bekletildiği sürelerde böcek lipit kaynaklarını korumaya devam mı edecektir ya da geliştirdiği fizyolojik adaptasyonlar yeterli kalmayıp enerji kaynaklarını kullanmaya devam mı edecektir’ sorularına cevap aramaktadır. Bu çalışmanın ana malzemesini T. molitor kültürleri oluşturdu. Besin olarak 1:1 oranında un:buğday unu (250 g:250 g) kullanıldı. İçerisine 25 gr rüşeym, 5 gr kuru maya konuldu. 13-15. larval aşamadaki larvalar kontrol ve deneme grupları oluşturularak belirtilen sıcaklıklarda 5, 10, 15 ve 20 gün süre ile bekletildi. Depolama süreleri biten larvaların ağırlıkları, toplam lipid miktarı ve yüzdeleri tespit edildi. Bu çalışmada farklı sürelerde buzdolabında depolanan T. molitor larvalarının toplam lipid miktarları ve yüzdeleri değerlendirildi. Soğukta 5, 10 ve 15 gün depolanan larvaların toplam lipid miktarları ve yüzdelerinin kontrol grubuna göre daha fazla olduğu belirlendi. 20 gün bekletilen larvalarda ise azalma eğilimi gözlendi. Sonuç olarak yetiştiricilere 15 günden fazla buzdolabında bekletmemeleri önerilmektedir. Aksi takdirde lipid gibi önemli enerji ve besin kaynaklarının azalabileceği göz önüne alınmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Journal of Anatolian Environmental and Animal Sciences

Dergi Türü :   other

Journal of Anatolian Environmental and Animal Sciences