Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 40
 Görüntüleme 24
 İndirme 1
Kırsal Alanda Kadın Girişimciliği:Türkiye İçin Durum Değerlendirmesi
2013
Dergi:  
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

   Kırsal  ekonomik  kalkınmayı  yönetmek,  yerel aktörlerin  yeterince  ekonomik  hayatta  yer alması  ile  mümkündür.  Türkiye  gibi  gelişmekte olan ülkelerde kırsal kalkınma çabalarında isteni‐len  sonuçların  alınamıyor  olmasının  başlıca nedenlerinden  biri  de  kadın  girişimcilerin  eko‐nomik  hayata  yeterince  giremiyor  olmasıdır. Gelişmekte  olan  ülkelerde;  eğitim  düzeyinin düşüklüğü, toplumun önyargıları, cinsiyet eşitsiz‐liği  algılamasının  güçlü  olması  gibi  etkenlerin giderek  kadınların  aleyhine  işlediği  yönündeki gözlemler  kadının  kırsal  kalkınmadaki  rolü  ve işlevini  gündeme  getirmiş  ve  bunun  da  ancak kadının girişimcilik faaliyeti ile aşılabileceği ifade edilmiştir.  Halen  nüfusun  dörtte  birinin  kırsal alanda  yaşadığı  ve  tarımda  istihdam  edildiği ülkemizde,  kırsal  alanda  kadınların  girişimcilik faaliyetleri  içerisinde  olması  oldukça  önemlidir. Bu  çalışmada,  Türkiye’de  kırsal  alanda  kadın girişimciliğinin  mevcut  durumu  ve  sorunları üzerinde durularak, kırsal alanda kadın girişimci‐liğinin geliştirilmesi için önerilere yer verilmiştir.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 429
Atıf : 4.807
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q1
46/520

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi