Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 60
 İndirme 3
Geri Çekildi: MEDYA ETKİLERİ ÜZERİNE DENEYSEL BİR ÇALIŞMA: SURİYELİ SIĞINMACILAR
2021
Dergi:  
İletişim Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

2011’den bu yana iki milyondan fazla Suriyeli sığınmacı Türkiye’ye gelmiş ve bu sığınmacıların önemli bir kesimi büyük şehirlerin kenar mahallelerine yerleşmiştir. Bu gelişmeyle sığınmacıların ulusal ve yerel medyada nasıl temsil edildiğinin, Türk vatandaşlarının yeni komşularına ilişkin algılarında belirleyici olduğu varsayımı ile Türkiye’de akademisyenler sığınmacıların ulusal ve yerel medyada nasıl temsil edildiklerine özel bir önem atfetmişlerdir. Sığınmacıların medyada temsilini konu alan ve genellikle içerik ve söylem analizi yöntemleriyle gerçekleştirilen bu akademik çalışmalar ırkçı olmasa da, ayrımcı ve dışlayıcı tutumların çok yaygın olduğunu ortaya koymuştur. Ne var ki, bu medya içeriğinin Suriyeli sığınmacılara ilişkin kişisel algılara nasıl yansıdığına ilişkin bir bulgu ortaya konmamıştır. Bütünleşik çerçeve analizine dayanan bu çalışma, Suriyeli sığınmacılar konusunu bir örnek vaka kabul ederek medya mesajlarının değerleri, algıları, değerlendirmeleri ve tutumları belirgin biçimde etkileyip etkilemeyeceği sorgulanmaktadır. Bu amaçla Likert ölçeği ile yanıtlanması istenen anket formu deney ve kontrol gruplarındaki tutumların karşılaştırılması için uygulanmıştır. Deney grubu, Save the Children UK için Don’t Panic London tarafından hazırlanan 90 saniyelik “Most Shocking A Day” videosunu izledikten sonra anket sorularını cevaplamıştır. Video üçüncü yıldönümünde Suriye iç savaşı hakkında farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır. Sözcüklerden çok görüntüler üstüne kuruludur. Deney grubunda yer alan üniversite öğrencilerinin tutumlarının kontrol grubundakilere göre çok daha hoşgörülü ve empatik olduğu tespit edilmiştir. Bu araştırma medya mesajlarının etkisini ortaya koyarak mevcut ayrımcı söylemi zayıflatmak amacıyla sosyal reklama başvurulması gerekliliğine işaret etmektedir. Bu makale geri çekilmiştir. https://dergipark.org.tr/tr/pub/icd/issue/44083/543186 

Anahtar Kelimeler:

Previous Previous post: A Experimental Movement on Media Impacts: Syrian Refugees
2021
Yazar:  
Özet:

Since 2011, more than two million Syrian refugees have arrived in Turkey, and a significant portion of these refugees have settled in the coastal neighborhoods of large cities. With this development, the assumption that how refugees are represented in the national and local media is decisive in the perceptions of Turkish citizens about their new neighbors, the academics in Turkey have given special importance to how refugees are represented in the national and local media. Although these academic studies on the representation of refugees in the media and often performed by means of content and speech analysis methods are not racist, discriminatory and exclusive attitudes are very common. However, this media content has not revealed any findings about how it reflects the personal perceptions of Syrian refugees. This study, based on the integrated framework analysis, is questioned whether the issue of Syrian refugees is an example case and whether media messages will have a clear impact on the values, perceptions, assessments and attitudes. For this purpose, the survey form requested to be answered with the Likert scale was applied to compare the attitudes in the experiment and control groups. The experimental group answered the survey questions after watching the 90-second video "Most Shocking A Day" prepared by Don't Panic London for Save the Children UK. The video is aimed at raising awareness of the Syrian Civil War on its third anniversary. A lot of images are made up of words. The study found that the attitudes of university students in the experimental group were much more tolerant and empathic than those in the control group. This research indicates the need to apply to social advertising in order to weaken the existing discriminatory speech by revealing the effects of media messages. This article has been withdrawn. HTTPS://dergipark.org.tr/tr/pub/icd/issue/44083/543186

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




İletişim Çalışmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 63
Atıf : 61
2023 Impact/Etki : 0.211
İletişim Çalışmaları Dergisi