Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 2
XII.-XIII. Yüzyıllarda Türkiye Selçuklularının Anadolu’nun Türk Yurdu Olmasına Etki Eden İktisadi ve Ticari Faaliyetleri
2019
Dergi:  
Oğuz-Türkmen Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Anadolu’da çok eski tarihlerden beri ticari hayat mevcuttur. Bunu çeşitli kaynaklarda ve araştırmalarda açıkça görebiliyoruz. Bu ticari hayatı şekillendiren unsurların başında ticari yollar gelmektedir. Eski çağlardan beri bazı önemli ticari yolların Anadolu’dan geçtiği bilinmekle birlikte ticarete konu ürünün türüne ve menşeine göre ticari güzergâhlarda değişiklikler olabilmektedir. Türk tüccarlar da bulundukları coğrafyaların bir unsuru olarak ticari hareketliliğin içerisinde yer alıyorlardı. Türkler, Anadolu kapılarına dayandıktan sonraki dönemlerde ve 1075 yılında Türkiye Selçuklu Devletinin ortaya çıkışını takiben örgütlü bir şekilde bu devletin himayesi altında Akdeniz’e kadar olan sahada daha da yoğun bir şekilde ticaret ile iştigal etmeye başlamışlardır. Zamanla güç kazanan Selçuklu Türkleri ticari yollara sahip olabildiği ve ticari hareketliliğin devamını tesis edebildiği kadar söz konusu yolların güvenliğini sağlamada gösterdiği başarı ile de otoritesini pekiştirebilmiştir. Bu noktada kervansarayların rolü göz ardı edilemez. Anadolu’nun güneyinde Alanya ve kuzeyinde Sinop gibi liman kentlerinin de ele geçirilmesi ile hem doğu-batı ve hem de kuzey-güney ekseninde ticari hayatı kontrol edebilir hale gelmişlerdir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Oğuz-Türkmen Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   other

Oğuz-Türkmen Araştırmaları Dergisi