Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 12
 İndirme 3
Sosyoekonomik Risk Faktörlerinin Ebeveyn-Çocuk Etkileşimindeki Rolü: Paylaşımlı Kitap Okuma, Çocuğa Yöneltilen Dil, Sözcük Dağarcığı Farkı
2022
Dergi:  
Ana Dili Eğitimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dil gelişimi, doğumdan itibaren hızlı bir şekilde gelişmeye başlayarak, yaşam boyu devam eden bir süreçtir. Ebeveynin çocuğuna yönelttiği dil, çocukların dil gelişimini şekillendiren en önemli çevresel faktörlerden biridir. Ebeveynlerin sosyoekonomik düzeyine bağlı olarak çocuklarına yönelttiği dilin niceliği ve niteliği arasında farklılıklar olduğu görülmekte olup bu farklılıkların, 21. yüzyılın en önemli risk faktörlerinden biri olduğu düşünülmektedir. Bu derlemede, erken dönemde işitilen sözcük sayısı başta olmak üzere ebeveynin çocuğa yönelttiği dil ve paylaşımlı kitap okuma gibi ebeveyn-çocuk etkileşiminde sosyoekonomik durumdan kaynaklanan farklılıkların ele alınması amaçlanmıştır. Bu kapsamda çalışmada, erken dönemde gelir düzeyi düşüklüğü sonucu oluşabilecek risk faktörleri üzerinde durulmuş ve risk altındaki çocukların gelişimsel potansiyelini en uygun seviyeye ulaştırmak amacıyla ebeveynleri güçlendirmeye yönelik ulusal ve uluslararası düzeyde erken çocukluk dönemi organizasyonları ele alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Role Of Socioeconomic Risk Factors In Parent-child Interaction: Shared Book Reading, Child-directed Speech, Million Word Gap
2022
Yazar:  
Özet:

Language development is a lifelong process that begins at birth. Child-directed speech is among the most critical environmental factors that shape children's language development. Depending on parental socioeconomic status, there are differences in the quality and quantity of child-directed speech, which can be counted among the important risk factors in the 21st century. The present review aimed to address socioeconomic differences in parent-child interactions, such as child-directed speech and shared book reading, especially the number of words heard in the early period. In this context, the study focused on likely risk factors due to income inequality in early childhood and discussed early childhood organizations at national and international levels to empower parents to optimize the development of their at-risk children.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Ana Dili Eğitimi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 624
Atıf : 6.017
2023 Impact/Etki : 0.806
Ana Dili Eğitimi Dergisi