Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 9
Devrim Öncesi Mısır’da Türkiye Algısı (2005- 2010)
2011
Dergi:  
Akademik İncelemeler Dergisi
Yazar:  
Özet:

2002 yılının sonuna doğru iktidara gelen AK Parti Türkiye’nin dış ve iç politikasında genel bir değişim sürecini başlatmıştır. Ekonomik krizden yeni çıkmış bir ülkede iktidarı ele alan bu parti, gerçekleştirdiği ekonomik ve demokratik reformlarla Türkiye’nin bu alanda önemli adımlar atmasını sağlamış ve Ankara’nın uluslar arası etkisini artırmıştır. Türkiye’nin ilerleme yönündeki bu çabaları yoksulluk ve otokratik rejimlerin altında yaşayan Arap dünyası tarafından önemli derecede bir ilgi ile takip edilmiştir. Bu nedenle, bu çalışma Türkiye’nin Arap dünyasındaki algısındaki değişimin Arap medyasındaki yansımalarını 2005 ve 2010 yıllarını temel alarak analiz etmeyi amaçlamaktadır. Bu bağlamda, çalışma süresince Türkiye’deki gelişmelerin Mısır medyasında nasıl yansıdığı ve bu olayların Mısır iç ve dış gelişmelerini ne derece etkilediği tartışılmıştır. Bu çalışmada Mısır’ın seçilmesinin temel nedeni bu ülkenin Arap dünyasında sahip olduğu merkezi pozisyon ile entelektüel etkisi ve geniş nüfusudur. Bu çalışma Türkiye’nin özellikle son dönemlerde Mısır’da model olarak görülmeye başlandığını ve Kahire’nin karşı karşıya kaldığı sorunların çözümünde önemli bir ilham kaynağı olarak değerlendirildiğini ortaya koymaktadır. Bu nedenle Türkiye’nin bu ülkede ekonomik, sosyal ve politik olarak model olarak algılandığı anlaşılmaktadır. Bu çalışmanın asıl önemi ise Mısır’daki otoriter rejimin Arap Baharı süreci ile devrilmesinden önce bu ülkede var olan ekonomik ve sosyal eşitsizliklere dikkat çekmesidir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Akademik İncelemeler Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 447
Atıf : 3.321
2023 Impact/Etki : 0.125
Akademik İncelemeler Dergisi