Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 2
ÖRGÜTLERDE YAPISAL DEĞİŞİM SÜRECİNİN İNSAN KAYNAKLARI ÜZERİNE ETKİLERİ: EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARI KAPSAMINDA AMPRİK BİR ÇALIŞMA
2007
Dergi:  
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Düşünceler Hakemli E-Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bireylerin değişime olan tepkisi örgütü ve yönetimini etkilerken, yönetimin değişim çabası da hu sarmal çerçevesinde bireyleri ve onların oluşturdukları biçimsel (formal) ve biçimsel olmayan (informal) grup dinamiklerini etkisi altına almaktadır. Ancak, örgütlerde özellikle yapısal (köklü) şekilde yaratılan değişim dalgası bireyler için işleriyle ilgili olarak belirsizlik, bireysel ve kurumsal güven eksikliği, çalışma performansında düşüş, motivasyon düşüklüğü...gibi pek çok olumsuz faktörü de beraberinde örgüt iklimine taşıyabilmektedir. Bu olumsuz faktörlerin örgüt ikliminde yoğun bir biçimde yaşanmasıyla da sonuç olarak değişime karşı bireysel ve grupsal negatif tepki verme süreci gelişebilmektedir. Örgütler ve birey için doğal ve olması gereken değişimin ona ayak uydurma sürecinde olumsuza ya da olumluya yöneliminin temel olarak iki tarafı ya da boyutu bulunmaktadır: Bunlar, yönetim tarzı, bireylerin değişim karşısındaki istek ve tulumlarıdır. Bu bağlamda, bu çalışmada, “örgütlerde yapısal değişim sürecinde karşılaşılan durumlara ilişkin çalışanların bakış açısına yönelik olarak bir anket oluşturulmuştur. Anket, 20 Şubat-3 Mart 2006 tarihleri arasında Ege Üniversitesi Tıp, Diş Hekimliği, Ziraat, Su Ürünleri Fakültelerinde ve Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda görevli toplam 55 öğretim elemanı tarafından cevaplanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Düşünceler Hakemli E-Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Düşünceler Hakemli E-Dergisi