Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 2
 İndirme 1
Havacılık ve Uzay Malzemelerinde Soğutma Sıvısının Elektro Erozyonla Delinen Deliklerin Performans Parametrelerine Etkisinin Deneysel İncelenmesi
2017
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, havacılık malzemelerinden titanyum alaşımına (Ti6Al4V) ve nikel alaşımına (İnkonel 718), tek oluklu pirinç elektrotla, içerisinde farklı tiplerde soğutma sıvısı (musluk suyu, saf su ve kerosen) kullanılarak elektro erozyon ile delik delme (EEDD) işlemi uygulanmıştır. Çalışmada elektro erozyon parametreleri titanyum ve nikel alaşımları için yapılan ön deneylerde belirlenerek sabit tutulmuş ve soğutma sıvısı çeşitlerinin malzeme kaldırma oranı (MKO), elektrot aşınma oranı (EAO), yüzey pürüzlülüğü (Ra), beyaz katman tabakası (BKT), çap büyümesi (ÇB) ve çıkışta konikleşme gibi EEDD performans parametreleri üzerine etkileri incelenmiştir. Farklı soğutma sıvılarının kullanımı havacılık malzemelerinin EEDD performanslarını etkilediği belirlenmiştir. Ti6Al4V alaşımı için de-iyonize su kullanımının tüm performans parametreleri için en iyi sonuçları verdiği, İnkonel 718 malzemesi için de musluk suyu ve kerosenin de-iyonize suya göre daha iyi sonuçlar verdiği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 6.264
2023 Impact/Etki : 0.094
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi