Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
FİLİSTİN’DE TÜRKİYE VE TÜRK İMAJINA YÖNELİK NİCEL BİR ARAŞTIRMA
2024
Dergi:  
Ombudsman Akademik
Yazar:  
Özet:

Türkler ve Araplar arasındaki ilişkilerin kökeni 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Türkiye gerek tarihsel bağları gerekse jeopolitik konumu nedeniyle Arap halkları ve Arap devletleri ile sürekli ilişki içinde olmuştur. Cumhuriyet sonrası dönemde bu ilişkiler inişli çıkışlı bir seyir sergilese de özellikle 2000’li yıllar itibariyle Türkiye Arap ülkeleriyle ve halklarıyla olan münasebetlerini artırmıştır. Türk hükümetlerinin son yıllarda Arap ülkeleri ve Filistin’e yönelik sergilediği politikaları, Türk siyasilerin Filistin yanlısı söylemleri ve Türkiye’nin Arap ülkelerinde gerçekleştirdiği kamu diplomasisi faaliyetleri Arap dünyasında Türkiye ve Türklere yönelik sempatinin ve ilginin artmasına vesile olmaktadır. Ancak literatürde Arap halkları nezdinde Türkiye’nin ve Türklerin imajını ölçmeye yönelik oldukça sınırlı çalışmaya rastlanmaktadır. Özellikle Filistin’de Türkiye imajını ölçen çalışmaların oldukça az sayıda olduğu ve mevcut çalışmaların da konuyu dar kapsamlı olarak ele aldığı görülmüştür- Bu araştırmanın temel amacı Türkiye ve Türklerin Filistinliler nezdinde nasıl bir imaja sahip olduğunu ortaya koymaktır. Araştırmada nicel veriler esas alınacağı için anket veri toplama tekniği kullanılmıştır. Araştırma için basit tesadüfi örnekleme yöntemiyle 217 katılımcı Gazze bölgesinden, 240 katılımcı Batı Şeria bölgesinden olmak üzere toplamda 457 katılımcıya ulaşılmıştır. Katılımcılara anketler çevrim içi ve yüz yüze araçlar kullanılarak ulaştırılmış ve araştırma verileri 28.03.2023-21.05.2023 tarihleri arasında toplanmıştır. Araştırma sonucu elde edilen bulgulara göre Filistinli katılımcılar arasında Türkiye’nin oldukça olumlu ve güçlü bir imajının olduğu anlaşılmaktadır. Katılımcılar Türkiye’yi Ortadoğu’da ekonomik, askeri ve kültürel açıdan en güçlü ve en etkili ülke olarak görmekte ve Müslüman dünyası adına konuşmaya en yetkin ülke olarak değerlendirmektedir. Bunun yanında, Türkiye’yi pek çok konuda Arap ülkelerinden daha olumlu değerlendirmektedirler. Ayrıca Türkiye hakkındaki olumlu yargılara geniş katılım gösterirken olumsuz yargılara ise oldukça düşük katılım göstermektedirler.

Anahtar Kelimeler:

A Quantitative Research On Turkiye and Turkish Image In Palestine
2024
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Ombudsman Akademik

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 211
Atıf : 596
2023 Impact/Etki : 0.265
Ombudsman Akademik