Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
Synthesis of Voltage PID Controller to Improve INC- MPPT Algorithm for Cascade Regulation of KC200GT Panel-Based Solar System
2023
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale, Artımlı İletkenlik INC algoritmasına dayanan Maksimum Güç Noktası İzleme MPPT yöntemini önermektedir. Güneş paneli sisteminin çıkış tepkilerinde oluşan dalgalanma sorununun önüne geçmek birincil amaçtır. Bu sonuncusu, KC200GT panel sistemini DC-DC yükseltici dönüştürücü boyunca dirençli bir yük sağlamak için kullanırken içerir. Bu amaca aşağıdaki iki adıma saygı duyarak ulaşılır. İlk olarak, INC algoritması, DC-DC yükseltici dönüştürücünün anahtar düğmesini kontrol etmek için standart INC-MPPT kontrol stratejisinde sıklıkla kullanılan bir görev döngüsü kontrolü yerine optimal bir referans voltajı üretecek şekilde değiştirildi. İkincisi, güneş sistemi davranışı, gerilim PID denetleyicisinin tasarımı için doğrusal küçük sinyal modeliyle modellenmiştir. Her örnekte, önceki referans voltajının KC200GT paneli tarafından sağlanan voltajla karşılaştırılması sonucu bir voltaj farklılığı üretilir ve burada voltaj PID kontrolörünün kullanılması zorunlu hale gelir. Bu iki adım, daha sonra iyileştirilmiş INC-MPPT olarak bilinen yeni bir stratejinin geliştirilmesini sağlar. Önerilen stratejinin performans değerlendirmeleri, MATLAB®/SIMULINK yazılımı kullanılarak simülasyon yoluyla gerçekleştirilir ve elde edilen sonuçlar, standart INC-MPPT kontrol stratejisi uygulanırken meydana gelen dalgalanma sorununun üstesinden gelmek için gerilim PID denetleyicisinin dahil edilmesinin hayati önemini ortaya koymaktadır.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Özet:

This paper proposes the Maximum Power Point Tracking MPPT method based on the Incremental Conductance INC algorithm. The primary goal is to prevent the ripple problem that is occurred in the output responses of the solar panel system. This last includes the KC200GT panel system, while using it to supply a resistive load throughout the DC-DC boost converter. This goal is reached through respecting the two following steps. First, the INC algorithm modified so that it produces an optimal reference voltage rather than a duty cycle control, which is often utilized in the standard INC-MPPT control strategy for controlling the switch button of the DC-DC boost converter. Second, the solar system behavior is modeled by the linear small-signal model for the design of the voltage PID controller. At each sample, a voltage discrepancy is generated as a result of comparing the previous reference voltage to the one delivered by the KC200GT panel where the introduction of the voltage PID controller becoming indispensable. These two steps create the development of a novel strategy that is afterwards known as improved INC-MPPT. The performance assessments of the proposed strategy are carried out by simulation using MATLAB®/SIMULINK software, and the obtained results reveal the crucial importance of including the voltage PID controller to overcome the ripple issue, occurred when applying the standard INC-MPPT control strategy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.577
2023 Impact/Etki : 0.178
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi