Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 37
 İndirme 2
EDWARD SAID AND TO RECONSIDER HIS “ORIENTALISM”
2021
Dergi:  
LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Abstract: This study examines Edward Said’s book ‘Orientalism’ and the concept ‘orientalism’ developed within this work. It proposes that Said’s work has become important due to the originality of Said’s book which comprises of a unified perspective that covers from literature to arts, from politics to music. While this article studies his ‘Orientalism’ within this context, it also examines how Said’s work distinguish from other studies on the topic. In this sense, the thesis that Said is a writer who engaged the East and its problems, as well as the West and the writers who make up its cultural memory, and their works, is put forward throughout this article. This study uses descriptive research methodology in a critical perspective.

Anahtar Kelimeler:

Edward Sai̇d ve 'sarki̇yatcilik' Adli Eseri̇ni̇ Yeni̇den Dusunmek
2021
Yazar:  
Özet:

Öz: Bu çalışma Edward Said’in eseri “Şarkiyatçılık” ve bu eserde geliştirilen “şarkiyatçılık” kavramını ele almaktadır. Makale, Said’in çalışmasının edebiyattan sanata, politikadan müziğe kadar farklı alanlara uzanabilen bütünlüklü bir bakış açısına sahip özgün bir eser olduğunu ileri sürmektedir. Bu makale bu çerçeve içerisinde Said’in “Şarkiyatçılık” eserini ele alırken onun eserinin şarkiyatçılık üzerine yapılmış diğer çalışmalardan hangi noktalarda ayrıldığını da ele almaktadır. Şark’ı ve problemlerini inceleyen Said’in Garp’ın kültürel belleğini oluşturan yazarları ve eserlerini çok iyi özümseyen bir yazar olduğu tezi çalışma boyunca ileri sürülmektedir. Çalışma eleştirel bir perspektif içerisinde tanımlayıcı araştırma yöntemini kullanmaktadır.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 164
Atıf : 625
LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi