Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 29
 Görüntüleme 15
 İndirme 3
POSTMODERN KİMLİKLERİN KURULUMU
2015
Dergi:  
Selçuk İletişim
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı postmodern dönem tanımlaması içerisinde kimliklerin yeni temeller üzerinden yapılanışını ele almak ve postmodern kimliğin oluşumunu incelemektir. Postmodern dönemde insanların aidiyetlerini ve kimliklerini tanımlarken daha önceki dönemlerden farklı olarak oldukça esnek ve kaygan temellere dayandıkları ileri sürülebilir. Bu temeller üzerinden kendilerini her gün yeniden ve yeniden oluşturmak durumunda bulunan insanlar birbirleriyle ve çevreleriyle her gün değişen ilişkiler geliştirmektedirler. Bu temellerin nedenlerinin incelenmesi ve açıklanmaya çalışılması, postmodern dönemin ve bu dönemde değişen ilişkilerin anlaşılmasına katkı sağlayacaktır. Çalışmada modernite, postmodernite ve kimlik üzerine yazılmış kaynaklardan yararlanılarak postmodern kimliklerin dayandığı temellerin neler olduğu ve postmodern kimliklerin nasıl oluştuğu tanımlanmaya çalışılmıştır. Buna göre Postmodern insan kolektif aidiyetlerden uzak, yalnız insandır. Bu yeni insan biçimsizdir, akışkan, durumsal ve esnektir. Çalışmada postmodern kimliklerin de kolektif aidiyetlerden ayrı olarak oluştuğu ve esnek temellere dayandığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Selçuk İletişim

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 718
Atıf : 7.609
2023 Impact/Etki : 0.7
Selçuk İletişim