Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 21
Dina serbica , a new species of leeches (Annelida: Hirudinea: Erpobdellidae) from Serbia, based on morphological and molecular evidence
2022
Dergi:  
Ecologica Montenegrina
Yazar:  
Özet:

Abstract In the present study we used an integrative taxonomic approach that combines morphological and DNA barcoding data to describe a new species, Dina serbica sp. nov. from a spring in western Serbia. The average K2P-distance between DNA-barcode sequences of D. serbica sp. nov. and its closest relative D. minuoculata was estimated at 11.96±1.39%. Moreover, the ASAP (assemble species by automatic partitioning) species-delimitation method based on COI sequences from our study and sequences of Dina species from GenBank supported the species-status of D. serbica sp. nov. The first DNA barcoding data for D. dinarica (Sket, 1968), D. montana (Sket, 1968), D. minuoculata Grosser, Moritz & Pešić, 2007 and D. prokletijaca Grossser & Pešić, 2016 were uploaded into the Barcode of Life DataSystems database. The study confirmed the efficiency of a standard molecular COI marker in identification of Dina leeches, emphasising the need for additional morphological and molecular analysis of species of this genus in the Balkans.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Ecologica Montenegrina

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 492
Atıf : 231
2023 Impact/Etki : 0.089
Quarter
Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı
Q3
78/135

Ecologica Montenegrina