Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin Durum Analizlerinin Öğrenci Algısı ile Değerlendirilmesi
2015
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Ülkemizde son 10 yıllık dönemde üniversitelerin sayısı hızla artış göstermiştir. Bu artışla doğru orantılı olarak iktisadi ve idari bilimler fakültelerinin (İİBF) sayıları da artmıştır. Bu artış özellikle ülkemizin doğu bölgelerinde hizmet veren İİBF’ler açısından ciddi bir rekabetin oluşmasına da neden olmuştur. Rekabetçi ortamda ayakta kalabilmenin yolu ise stratejik öngörülerde bulunarak farklılık oluşturmakla mümkün olabilmektedir. Stratejik öngörülerde bulunabilmenin yolu ise yükseköğrenim kurumlarının mevcut durumunun analiz edilmesinden geçmektedir. Bu çalışma ile yükseköğrenim kurumları içerisinde hacim olarak önemli bir yeri olan İİBF’lerin stratejik planlamaları için öngörü sağlayacak durum değerlendirmeleri SWOT analizi yöntemiyle yapılmaya çalışılmıştır. Bu analiz ile güçlü yönler, zayıf yönler, fırsatlar ve tehditleri genel olarak değerlendirilmiştir. Bu değerlendirmenin her bir boyutunun gerçekçi bir şekilde ortaya konulabilmesi için, üniversitelerin en önemli çıkar grubu olan öğrencilerin görüşlerine başvurulmuştur. Bu kapsamda, Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi ve Kafkas Üniversitesinde öğrenim gören 526 İİBF öğrencisine, beşli likert ölçeği ile hazırlanmış bir anket uygulanmıştır. Sonuçlar istatistiki analize tabi tutularak önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

null
2015
Yazar:  
-
2015
Yazar:  
Özet:

The number of the FEAS has increased substantially in parallel to the increase in the number of universities in the last ten years in Turkey. This rapid increase in the number of the FEAS has led to a serious competition between the faculties especially located in the eastern regions of Turkey. The way to survive in a competitive environment is to possibly create differences by making strategic foresight. In this context, it is needed to analyze of the present situation of higher education institutions to have strategic foresight. In this study the current situation assessment that will provide insight for strategic planning of The Faculty of Economics and Administrative Sciences that have an important place in higher education institutions has been analyzed by the using the main principles of SWOT analysis. It is intended to evaluate the strengths, weaknesses, opportunities and threats of Faculty of Economics and Administrative Sciences in Turkey with this method. In order to put forward a realistic assessment of each dimension of this analysis, it is asked the views of students who are the most important interest group of universities. In this context, five

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.402
Atıf : 9.430
2023 Impact/Etki : 0.228
Current Perspectives in Social Sciences