Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 19
 İndirme 2
Yeni Türk Ticaret Kanunu’nda Eşya Taşıma Hukuku Alanında Getirilen Yenilikler
2012
Dergi:  
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yeni Ticaret Kanunu (6102 sayılı), 6762 sayılı Ticaret Kanunundan farklı olarak Taşıma İşleri isimli yeni bir kitap meydana getirmiştir. Bu kitap m.850-930’u kapsa- maktadır. Bu kitapta genel hükümler, eşya taşıma, taşınma eşyası taşınması, değişik tür araçlarla taşıma ve taşıma işleri komisyoncusu bölümleri yer almaktadır. Eşya taşıma bölümü en önemli bölümdür. Çünkü bu bölüm deniz taşıması hariç olmak üzere bütün taşıma yöntemleri ile eşya taşımalarını düzenlemektedir. Bu bölüm Alman Ticarete Kanunu ve CMR hükümlerini temel almıştır. Temel olarak eşya taşıma bölümü taşıyıcının sorumluluğu ile ilgilidir. Fakat ta-şıyıcının sözleşmeden doğan hakları ve borçları, taşıma sözleşmesindeki ikinci derece- deki yükümlülükleri, taşıma senedinin hukuki niteliği, taşıyıcının sorumluluğundan doğan tazminat ve hesaplanması, tazminatın sınırları, sözleşme dışı sorumluluk ve tazminat sınırlamasının kalktığı haller de düzenlenmiştir. Yeni Ticaret Kanunu bu konularda bir çok değişiklikler yapmıştır. Makalemiz bu değişiklikleri incelemektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 970
Atıf : 4.566
2023 Impact/Etki : 0.083
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi