Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 6
TÜRK GELENEKSEL GİYİM KÜLTÜRÜNDE ŞALVAR
2021
Dergi:  
Humanities Sciences
Yazar:  
Özet:

Türk giyiminin zenginliğini, inceliğini, yaratıcı zeka ve özelliklerini diğer el sanatlarında olduğu gibi giysilerde de görmek mümkündür. Bölgelerin iklim özellikleri, orada yaşayan toplulukların örf, adet ve inanışları gibi nedenler yörelere has giyinme şekil ve tarzını ortaya çıkarmıştır. Maddi kültürün bir ögesi olarak giyim bir milletin yaşam biçimini simgeleyen ve tanıtan en önemli unsurlardan biridir. Bir toplumun estetik, dinsel, siyasal, ekonomik, sosyal, coğrafi ve kültürel birikimlerinin sonucu olarak biçimlenir ve kuşaktan kuşağa aktarılır. Türk toplumu zengin bir giyim kuşam kültürüne sahiptir ve bu zenginlik giyim biçimlerinde olduğu kadar giyim malzemelerinde de kendini göstermiştir. Türklerin giyimi ile ilgili bilgiler, duvar resimleri, heykel vb. yeterli bilgi olmakla birlikte, şalvar olarak adlandırılan hem kadın hem erkek tarafından giyilen bol ağlı geniş bir üst giysinin bir benzerine resimlerde sıkça rastlanmaktadır. Dar kesimli pantolonu andıran giysiye çakşır olarak adlandırıldığı bilinmekle birlikte o döneme ait resimlerden farklı pantolon ve şalvarlar tespit edilmiştir. Diğer bozkır ulusları ile beraber dünyada ilk kez ayrı ayrı iki bacağı içine alacak şekilde vücudun alt kısmını saran giysiyi giyenler arasında Hunların buluşu ve dünyaya Avrupa yoluyla yayıldığı bilinmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Humanities Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.257
Atıf : 495
Humanities Sciences