Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 21
CITIZEN JOURNALISM-OPPORTUNITIES AND CHALLENGES
2019
Dergi:  
Asya Studies
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, yurttaş gazeteciliği fenomeni kritik bir bakış açısıyla ele alınmaktadır. Yurttaş gazeteciliği; halk gazeteciliği veya katılımcı gazetecilik olarak da bilinmektedir. Özellikle mesleği gazetecilik olmayan vatandaşların dijital gelişim teknolojileri ile birlikte haber üretim sürecine katılımıyla yaygınlaşmıştır. İnternet ve sosyal medya, her kullanıcının bir sivil toplum üyesi olarak, haber üretim sürecine katılmasını sağlayıp bizzat sosyal söylemde yer almasına izin vermektedir. Yurttaş gazeteciliği aynı zamanda podcast'lerde, ana sayfalarda veya youtube gibi video platformlarında da hedef kitlesine ulaşmaktadır. Bu gelişme, kurulan medyanın güvenilirlik krizi ile birlikte devam etmektedir. Özellikle geleneksel yazılı basın hayatta kalmak için mücadele etmektedir ve profesyonel gazetecilik tekel konumunu kaybetmiştir. Bu makalede yurttaş gazeteciliği olgusunun demokratik süreçler üzerindeki etkisi incelenmekte ve katılımcı iletişim modellerinin genel bir değerlendirmesinin mümkün olup olmadığı sorgulanmaktadır. Bu nedenle, farklı medya katılım biçimleri dikkate alınmakta ve kötüye kullanımının bazı örnekleri tartışılmaktadır. Çalışmada, özellikle profesyonel medya çalışmaları ile katılımcı yurttaş gazeteciliği pratiği arasındaki gri alanlarla ilgilenilmektedir. Alman siyaset bilimci Jürgen Habermas'ın tartışmalı demokrasi modeline dayanarak, bu gelişimin kamu söylemini demokratikleştirip demokratikleştirmeyeceği, yerleşik ve katılımcı haberler arasında ya da profesyonel olmayan gazetecilik arasında net bir ayrım yapılıp yapılamayacağı sorusu irdelenmektedir. Araştırma sayesinde, hükümetlerin ve yasaların bu yeni gelişmelere nasıl tepki verdikleri, yurttaş gazeteciliğinin hangi potansiyel sonuçları doğurabileceği sorgulanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Asya Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Asya Studies