Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
TÜRKİYE VE AVRO BÖLGESİ ARASINDAKİ İKİLİ TİCARETTE J EĞRİSİ
2022
Dergi:  
Journal of Mehmet Akif Ersoy University Economics and Administrative Sciences Faculty
Yazar:  
Özet:

J-eğrisi hipotezinin geçerliliği araştıran çalışmaların oluşturduğu literatür genellikle toplam ticaret verileri ile analiz yapmaktadır. Ancak son dönemde yapılan çalışmalar toplamın yanlılığın sorununu göz önüne alarak toplulaştırılmamış veri ile çalışmanın önemli olduğuna vurgu yapmaktadır. En önemli ticaret partnerinin Avrupa Birliği ülkeleri olan Türkiye’de yapılan çalışmaların bir kısmı analizi toplam ticaret verileri ile gerçekleştirirken bir kısmı ise zaman serisi çerçevesinde ülke bazlı analiz yapmaktadır. Bu çalışma ise 2002:Q1-2019:Q4 döneminde Avrupa Birliği ülkeleriyle yapılan ikili ticarette J-eğrisi hipotezinin geçerliliği, heterojenite ve yatay kesit bağımlılığına karşı güçlendirilmiş dinamik panel veri analizi çerçevesinde ele alınacaktır. Dinamik Ortak İlişkili Etkiler tahmincisinden elde edilen bulgular, kısa dönemli sonuçlar göz önüne alındığında J Eğrisi hipotezinin geçerli olmadığına işaret etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Bilateral J-curve Between Turkey and The Eurozone
2022
Yazar:  
Özet:

A large body of the literature use aggregate data to investigate the validity of the J-curve hypothesis. Recent studies, however, address to the importance of disaggregated data in order to prevent from aggregation bias. In the case of Turkey where foreign trade volume is largely dominated by the Eurozone countries, one set of studies examines the J-curve phenomenon using total trade data while a second set of studies investigates the validity of the bilateral J-curve within a time-series framework. This study intends to investigate the validity of the bilateral J-curve between Turkey and the Eurozone over the period 2002:Q1-2019:Q4 within a dynamic panel data framework robust to heterogeneity and cross-section dependence. Results obtained from the Dynamic Common Correlated Effects estimator reveal that the J-Curve hypothesis does not hold given the short-run results.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Mehmet Akif Ersoy University Economics and Administrative Sciences Faculty

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 469
Atıf : 748
2023 Impact/Etki : 0.244
Journal of Mehmet Akif Ersoy University Economics and Administrative Sciences Faculty