Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
ÜNİVERSİTELER KATEGORİSİNDE ERKEK HENTBOL TAKIMINA UYGULANAN SEKİZ HAFTALIK ANTRENMAN SÜRECİNİN BAZI ANTROPOMETRİK ve BİYOMOTORİK ÖZELLİKLERE ETKİSİ
2015
Dergi:  
Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, Üniversitelerarası kategoride mücadele eden erkek hentbol takımına uygulanan hazırlık antrenmanlarının bazı antropometrik ve biyomotorik özelliklere etkisinin incelenmesidir. Araştırmaya Üniversitelerarası 1. Lig kategorisinde yer alan Süleyman Demirel Üniversitesi erkek hentbol takımı (n=12) gönüllü olarak katıldı. Sporculara 8 hafta, haftada 3 gün, günde en az 120 dk. hentbol antrenmanı uygulandı. Hentbolcuların yaş ortalaması 21.41±2.02 yıl, boy ortalaması 179.6±7.06 cm ve vücut ağırlıkları ortalaması 73.56±10.77 kg olarak belirlendi. Hentbolculara antropometrik ölçümlerden çevre ve deri altı yağ, biyomotorik testlerden de el kavrama kuvveti, bacak kuvveti, dikey sıçrama ve esneklik testleri yapıldı. Verilerin istatistiksel analizinde tanımlayıcı istatistikler, verilerin normal dağılım gösterip göstermediği sınamak için “Shapiro-Wilk” testi ve “Paired t Testi” uygulandı. Hentbolcuların antrenman süreci ön ve son testlerinde ölçülen vücut ağırlığı, çevre, deri altı yağ, kavrama ve bacak kuvveti, dikey sıçrama ve esneklik ölçümleri arasında istatistiksel açıdan önemli derecede fark olmadığı bulundu (p>0.05). Sonuç olarak, elde ettiğimiz verilere dayanarak, yapılan 8 haftalık hentbol antrenmanlarının yoğunluk ve hacim olarak etkinliğinin düşük olmasından dolayı hentbolcuların antropometrik ölçümlerini (çevre ve deri altı yağ) ve biyomotorik test sonuçlarını (kavrama kuvveti, bacak kuvveti, dikey sıçrama ve esneklik) olumlu etkilemediği ifade edilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 275
Atıf : 496
Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi