Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 25
 İndirme 2
Android kötücül yazılım tespit ve koruma sistemleri
2015
Dergi:  
Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Açık kaynak kodlu ve Linux tabanlı bir mobil işletim sistemi olan Android, son raporlara göre dünyada en çok kullanılan mobil işletim sistemidir. Bu popülarite ve açık kaynak kodlu yapı sonucunda Android, kötücül saldırıların ve saldırganların hedefi haline gelmiştir. Cisco 2014 güvenlik raporuna göre mobil kötücül yazılımların %99'u Android işletim sistemini hedef almaktadır. Android uygulamaları genellikle resmi uygulama marketi olan Play Store'dan temin edilmektedir. Play Store, çeşitli geliştiriciler tarafından yüklenen uygulamaları güvenlik taramasına tabi tutmadan yayınlamaktadır. Bunun yanı sıra kullanıcı bir uygulamayı yükleme girişiminde bulunduğu zaman Android, bu uygulamalar yüklenirken kullanıcılara uygulamanın talep ettiği izinleri sunmakta ve sonrasındaki tüm sorumluluğu kullanıcıya bırakmaktadır. Yapılan çalışmalarda Android kullanıcıların büyük bir çoğunluğunun bu izinlerden habersiz olduğu veya bu izinlerin ne tür etkilerinin olduğunu bilmediği ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple, uygulamaların kötücül bir içerik içerip içermediğine dair bir güvenlik taraması yapılmasına ve kullanıcıların bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyacı karşılamak üzere literatürde çeşitli yaklaşımlar ve yöntemler yer almaktadır. Bu çalışmada literatürdeki çeşitli Android kötücül yazılım tespit/koruma sistemleri statik, dinamik ve imza tabanlı analiz yaklaşımları ile kriptolu veri iletişimi ile koruma olmak üzere dört başlık altında incelenmiştir. Kullanılan yöntemlerin manifest incelemesi, API çağrı izlemesi, imza veritabanı, güvenli veri alışverişi ve makine öğrenmesi özellikleri karşılaştırmalı olarak sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Android malware detection and protection systems
2015
Yazar:  
Özet:

Android, an open source and Linux-based mobile operating system, is the most popular mobile operating system in the world, according to recent reports. As a result of this popularity and open source structure, Android has become the target of malicious attacks and aggressors. According to Cisco’s 2014 security report, 99% of mobile malicious software target Android operating systems. Android apps are generally available from the Play Store, the official app market. Play Store publishes applications installed by various developers without being subject to security scans. In addition, when the user is trying to install an application, Android provides the permissions requested by the application to the users while they are installed and then leaves all responsibility to the user. Studies show that the vast majority of Android users are ignorant of these permissions or don’t know what the effects of these permissions are. Therefore, a security scan is required to be carried out whether the applications contain malicious content and to be informed by users. There are various methods and methods in literature to meet this need. In this study, the various Android malicious software detection/protection systems in literature have been studied under four titles, static, dynamic and sign-based analysis approaches and crypted data communication protection. The manifest review of the methods used, API call tracking, signature database, secure data exchange and machine learning features are compared.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 716
Atıf : 2.991
2023 Impact/Etki : 0.069
Quarter
Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı
Q3
89/122

Mühendislik Temel Alanı
Q3
82/90

Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi