Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
Migren Tanısı Alan Çocuklarda Depresyon Düzeyi
2016
Dergi:  
Akademik Araştırma Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Giriş Çocukluk çağı birincil baş ağrıları içinde migren çok sık görülmektedir. Migren tipi baş ağrısı olan hastalarda depresyon ve anksiyeteye rastlandığı bildirilmektedir. Bu çalışma migren tanısı alan çocuklarda depresyon düzeyini belirlemek amacıyla planlanmıştır. Gereç ve Yöntem Çalışmaya Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Nöroloji Polikliniğine baş ağrısı şikayeti ile başvuran ve migren tanısı alan hastalar alındı. Çocukların depresyon düzeyleri Çocuklar için Depresyon Ölçeği (ÇDÖ) kullanılarak değerlendirildi. Bulgular Çalışmaya 6-17 yaş aralığındaki toplam 50 hasta ve kontrol grubu olarak ise 40 hasta dahil edildi. İki grubun depresyon puanları arasında istatistiksel olarak anlamlı fark saptanmadı. Migren grubunda frontal bölgede ağrısı olan hastalarda daha sık olarak depresyon puanının ≥19 olduğu saptandı (p=0.019). Tartışma Migrenin etyopatogenezinde esas olarak biyolojik ve genetik faktörler rol oynamasına rağmen psikolojik faktörlerin de etkili olabileceği unutulmamalıdır. Her ne kadar hasta ve kontrol grubu arasında istatistiksel anlamlı fark saptanmasa da migren tanısı alan çocukların depresyon varlığı ve gelişimi açısından risk grubu olarak izlenmesi yararlı olacaktır. Migren ve depresyon birlikteliği olan çocuk hastalarda nörofizyolojik ve nöroradyolojik çalışmalar planlanarak frontal bölgenin etkisinin araştırılması uygun olabilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Akademik Araştırma Tıp Dergisi

Dergi Türü :   other

Akademik Araştırma Tıp Dergisi