Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 9
 İndirme 3
The Effects of Different Irrigation Programs on The Yield and Fruit Quality of Santa Rosa Plum Tree
2008
Dergi:  
Mediterranean Agricultural Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Santa Rosa (Prunus salicina Lindl.) çeşidi erik ağaçlarına, damla sulama yöntemi ile dört farklı sulama programı uygulanmıştır. Sulamalara genellikle topraktaki mevcut nemin %30-40’ı tüketildiğinde sulamaya başlanmaktadır. Damla yöntemiyle sulanan ve Japon grubu içerisine giren Santa Rosa çeşidi erik ağaçlarında, 120 cm toprak derinliğindeki kullanılabilir su tutma kapasitesinin %20(I0.20), %30(I0.30), %40(I0.40), %50(I0.50)’si tüketildiğinde sulamaya başlanmış ve bu sulama programlarının ağaç gelişmesi, meyve verimi, meyve kalitesi üzerine etkileri araştırılmaya çalışılmıştır. I0.20 sulama konusunda ortalama 569 mm, I0.30 konusun’da 616 mm, Ikonusun’da 537 mm, I0.50 konusun’da 560 mm sulama suyu uygulanmıştır. Bu çalışmanın sonucunda, dört faklı sulama uygulamasının ağaç verimi ve meyve kalite parametreleri üzerine istatistiki olarak önemli bir fark yaratmadığı tespit edilmiştir. Ancak, bu sulama uygulamalarında en düşük sulama suyu miktarı I0.40 konusunda 537 mm olarak bulunmuştur. Bu sonuç, Santa Rosa erik ağaçlarında bu miktarın üzerinde uygulanacak sulama suyunun, aşırı miktarda uygulanacak sulama suyu miktarını ifade etmektedir, çünkü bu miktarın üzerinde uygulanan sulama suyu konusunda elde edilen verim ve kalite parametreleri arasında önemli bir fark görülmemiştir. Ayrıca, kısa aralıklarla yapılan sulamalarda buharlaşmayla oluşacak kayıplar da artış gösterecektir. Sonuç olarak, en az sulama suyu I0.40 sulama konusunda elde edildiğinden su tutma kapasitesinin % 40’ı tüketildiğinde sulamaya başlanması daha uygun olacaktır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Mediterranean Agricultural Sciences

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 724
Atıf : 4.382
2023 Impact/Etki : 0.061
Mediterranean Agricultural Sciences