Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 64
 İndirme 20
Gelir Eşitsizliği ve Ekonomik Büyüme İlişkisi: Geçiş Ekonomileri Üzerine Panel Veri Analizi
2020
Dergi:  
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Üretim süreçleri sonucunda yaratılan değeri ifade eden gelirin, bireyler arasındaki dağılımı bakımından ülke ekonomilerini önemli ölçüde etkilediği iler sürülmektedir. Gelir dağılımını etkileyen çok sayıda ve çeşit te unsur bulunmaktadır. Bu çalışma da ekonomik büyümenin gelir dağılımının üzerindeki etkileri geçiş ekonomisine sahip seçilen on ülke için 1995-2013 yıllarına ait ekonomik büyüme ve Gini değerleri kullanılarak statik panel veri yöntemi ile analiz edilmiştir. Çalışmanın temel amacı Kuznets  ters-U hipotezinin geçiş ekonomileri için geçerliliğini test etmektir. Yapılan çalışmanın bulgularına göre, geçiş ekonomisine sahip ülkelerde Kuznets’in ters-U hipotezine uygun olarak ekonomik gelişmenin ilk aşamalarında gelir eşitsizliğinin arttığı tespit edilmiştir. Gelişmenin sonraki aşamalarında ise ekonomik büyümenin gelir eşitsizliğini azaltıcı bir etkiye sahip olduğu tespit edilmiştir. Kontrol değişkenlerinden eğitime katılım oranının istatiksel olarak anlamlı olduğu görülmüştür. Kamu harcamalarının gelir eşitsizliği üzerinde etkisi istatistiki olarak anlamlı bir sonuç vermemiştir. Elde edilen sonuçlar, incelenen geçiş ekonomilerine sahip ülkelerde Kuznets’in ters-U hipotezini desteklemektedir.

Anahtar Kelimeler:

Income inequality and economic growth relationship: panel data analysis on transitional economies
2020
Yazar:  
Özet:

The income, which represents the value created as a result of the production processes, has a significant impact on the country’s economies in terms of its distribution between individuals. There are numerous and varied elements that influence the income distribution. This study was also analyzed by static panel data method using the economic growth and Gini values of 1995-2013 for the elected ten countries with the transition economy. The main purpose of the study is to test the validity of Kuznets reverse-U hypothesis for transitional economies. According to the findings of the study, in countries with a transitional economy, the income inequality has increased in the early stages of economic development in accordance with Kuznets's reverse-U hypothesis. In the subsequent stages of development, economic growth has been found to have a reductive effect on income inequality. The rate of participation in training from the control variables has been statically significant. The impact of public spending on income inequality did not give a statistically meaningful result. The results obtained support Kuznets's reverse-U hypothesis in countries with the examined transitional economies.

Anahtar Kelimeler:

The Relationships Between Income Inequality and Economic Growth: Panel Data Analysis On Transition Economies
2020
Yazar:  
Özet:

It is argued that income, which represents the value created as a result of the production processes, has a significant impact on the economies of the country in terms of the income distribution. There are many and varied factors affecting income distribution. In this study, the effects of economic growth on income distribution were analyzed by using static panel data method. Eco-nomic growth and Gini data for the years 1995-2013 were used for ten selected transition economies. The main purpose of the study is to test the validity of the Kuznets inverse-U hypothesis for transition economies. According to the findings of the study, income inequality increased in the early stages of economic development in transition economies, consistent with the Kuznets in-verse-U hypothesis. In the later stages of the development, it was found that economic growth had a decreasing effect on income inequality. Among the control variables, education was found to be statistically significant. The effect of public expenditures on income inequality was not statistically significant. Overall, the results support the Kuznets inverse-U hypothesis in transition economies examined.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 414
Atıf : 4.539
2023 Impact/Etki : 0.4
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi