Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 33
 İndirme 2
Bağrıbütün Kavununda Polimorfik Olan Bazı SSR Markörlerinin Belirlenmesi
2020
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bitki genetik kaynaklarının elden çıkması çok kolay ancak geri kazanımları neredeyse imkânsız olmaktadır. Genetik materyallerin toplanması ve muhafaza altına alınması gelecekte yapılacak olan ıslah programları için büyük önem arz etmektedir. Moleküler markörler kullanılarak, genotiplerin seleksiyonu, çoğaltılması, karakterizasyonu ve muhafazası mümkündür. DNA markör sistemleri farklı ekolojilerdeki genetik materyallerin karakterize edilmesini sağlamaktadır. Bu çalışmanın amacı, Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde yetiştiriciliği yapılan eşsiz tat ve aromaya sahip Bağrıbütün kavununun SSR (Basit Dizi Tekrarları) moleküler markör tekniği ile DNA parmak izi çıkarılarak coğrafi işaretlemeye katkı sağlamaktır. 4 adet yerel Bağrıbütün kavunu genotipinin 24 adet polimorfik SSR primeri ile genetik karakterizasyonu ortaya konulmuştur. DNA parmak izinin çıkarılmasında kullanılan polimorfik SSR primerlerinden CMSSR12254, CMSSR10506, CMSSR07989 ve CMSSR08902 primerleri yüksek oranda polimorfizm göstermiştir. Bu SSR primleri ile kavun genetik kaynaklarının genetik ilişklileri daha kısa sürede ve daha güvenilir sonuçlarla belirlenebilecektir. 

Anahtar Kelimeler:

Determination Of Some Polymorphic Ssr Markers In Bagributun Melon
2020
Yazar:  
Özet:

Plant genetic resources are easy to dispose of, but their recovery is almost impossible. The collection and preservation of genetic materials are of great importance for future breeding programs. The selection, amplification, characterization, and maintenance of genotypes are possible using molecular markers. DNA marker systems are used to characterize genetic materials of different ecologies. The aim of this study is to contribute to the geographic marking region-specific Bagrıbutun melon with unique taste and aroma which is cultivated intensively in Aydincik district by extracting DNA fingerprints using SSR (Simple Sequence Repeats) molecular marker technique. Genetic characterization of 4 local melon genotypes was determined using 24 polymorphic SSR primers. Among all 4 primers (CMSSR12254, CMSSR10506, CMSSR07989, and CMSSR0890) showed high polymorphism and were used for DNA fingerprinting. Using these SSR primers, genetic relations of melon genetic resources can be determined in a shorter time and with more reliable results.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 674
Atıf : 1.280
2023 Impact/Etki : 0.167
Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi