Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 5
EDEBİYAT, ÖZDÜŞÜNÜMSELLİK VE TUTUNAMAYANLAR
2022
Dergi:  
Türklük Bilimi Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Edebiyat, bir sanat ve bilim dalı olarak gerek hayatın içinde gerekse bilimde yeri yadsınamayacak derecede önemli olan bir alandır. Sosyal Bilimler içindeki alan edebiyat öğretiminde kişisel olarak yaşanılan, gerçek hayata dair pragmatik kaygılar birtakım soru işaretlerine neden olmaktadır. Alıcılar, kimi zaman kurgusal dünyada karşılaşılan olay ve kişilerin ya da şiir gibi edebî türlerin somut yaşantıya ne gibi bir faydasının olacağı konusunda tam bir güdülenme olmaksızın bu öğretime devam etmektedirler. Henüz Türk Edebiyatı sahasındaki araştırmalarda çok fazla kullanılmamış bir yöntem olan özdüşünümsellik ise bu problemin çözümünde en önemli ve etkili araçtır. Temelde kişinin edebî eser üzerinden kendini, insanları ve hayatı anlamasına yarayan özdüşünümsellik edebiyat yoluyla bireye bir tür terapi sağlayan, yaşama adaptasyonunu kolaylaştıran ve genel anlamda bireye empati yeteneği aşılayan bir yaklaşım olarak dikkat çekmektedir. Tutunamayanlar ise çağdaş Türk edebiyatının güçlü kalemlerinden olan Oğuz Atay’ın postmodern olarak bilinen eseridir. Bu roman, bir yöntem olarak üç aşamadan oluşan özdüşünümselliği tam olarak yansıtması bakımından bu çalışmada örnek olarak değerlendirilecektir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Türklük Bilimi Araştırmaları

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 631
Atıf : 5.212
2023 Impact/Etki : 0.074
Türklük Bilimi Araştırmaları