Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Epizodik Migrende Koenzim Q10'un Profilaktik Tedavi Olarak Etkisi
2023
Dergi:  
Düzce Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Migren, tekrarlayan ve sıklıkla şiddetli baş ağrılarıyla karakterize bir nörolojik hastalıktır. Bu çalışmanın amacı, epizodik migren profilaksisinde koenzim Q10'un (CoQ10) etkinliğini değerlendirmektir. Gereç ve Yöntemler: Prospektif bir takip çalışmasında, epizodik migreni olan 80 hasta Başağrısı Bozukluklarının Uluslararası Sınıflaması 3. basımına göre çalışmaya dahil edildi ve iki gruba ayrıldı. Bir grup, üç ay boyunca monoterapi olarak günde iki kez oral 200 mg CoQ10 alan 40 hastadan oluşurken, diğer grup ise diğer profilaktik antimigren ilaçlarla birlikte yardımcı tedavi olarak CoQ10 alan 40 hastadan oluşuyordu. Her iki gruba da tedaviden önce ve üç aylık tedaviden sonra Migren Dizabilite Değerlendirme (Migraine Disability Assessment, MIDAS) anketi uygulandı. Üç aylık tedavi periyodu boyunca, hastaların günlük semptomları kaydetmesiyle, başlangıçtan itibaren semptom şiddeti, atak sayısı ve süresindeki değişikliklerin gözlemlenmesine olanak sağlandı. Bulgular: CoQ10 takviyesi alan her iki grup da olumlu yanıtlar gösterdi. Ek tedavi alan grup, monoterapi grubuna göre MIDAS’ta (p<0,001), atak süresi (p<0,001) ve sıklığında (p<0,001) istatistiksel olarak daha belirgin bir azalma gösterdi. Ek tedavi grubunda kusma (p<0,001) tamamen kayboldu ve ses duyarlılığı (p=0,002) tedaviye dramatik bir yanıt gösterdi. Sonuç: CoQ10 Iraklı epizodik migren hastalarında monoterapiye göre sadece yardımcı tedaviye yanıt veren ses duyarlılığına ek olarak süreyi, sıklığı ve bulantı, kusma ve ışığa duyarlılık gibi semptomların ortaya çıkışını azaltmada yardımcı olarak monoterapiden daha yararlı etkilere sahip gibi görünmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Coenzyme Q10 As A Prophylactic Treatment In Episodic Migraine
2023
Yazar:  
Özet:

Aim: Migraine is a neurological disorder characterized by recurring and often severe headaches. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of coenzyme Q10 (CoQ10) in episodic migraine prophylaxis. Material and Methods: In a prospective follow-up study, 80 patients with episodic migraine were enrolled according to the International Classification of Headache Disorders 3rd edition and divided into two groups. One group consisted of 40 patients who received CoQ10 oral 200 mg twice daily as monotherapy for three months, while the other group consisted of 40 patients who received CoQ10 as an adjunct therapy in combination with other prophylactic antimigraine drugs. The Migraine Disability Assessment (MIDAS) questionnaire was administered to both groups before and after three months of therapy. Throughout the three-month therapy period, patients recorded daily symptoms, allowing for observation of changes in symptom severity, number, and duration of attacks from baseline. Results: Both groups that received CoQ10 supplementation exhibited positive responses. The group receiving adjunct therapy showed a statistically more significant reduction in the MIDAS (p<0.001), duration (p<0.001), and frequency (p<0.001) of attacks compared to the monotherapy group. Vomiting (p<0.001) in the adjunct therapy group completely disappeared and sound sensitivity (p=0.002) showed a dramatic response to treatment. Conclusion: CoQ10 appears to have more beneficial effects as an adjunct than monotherapy in reducing the duration, frequency, and presenting symptoms such as nausea, vomiting, and light sensitivity, in addition to sound sensitivity that responded only to adjunct therapy than monotherapy among Iraqi patients with episodic migraine.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Düzce Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 789
Atıf : 917
Düzce Tıp Fakültesi Dergisi