Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
ANALYSİS OF GERMİNATİON AND ESTIMATION OF CARDINAL TEMPERATURES IN FABA BEANS / BAKLADA ÇİMLENMENİN ANALtZt VE KARDİNAL SICAKLIK DEĞERLERİNİN TAHMİNÎ
1994
Dergi:  
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

SUMMARY : The germination at constant temperatures of foba bean cv. Albatross was investigated between 3 °C and 325 °C on a thermal gradient plate. Several mathematical functions, namety Weibutl, Logistic and two other eguations, were fıtted to the germination data. Cardinal temperatures and thermal time requirements were calculated using The Weibull and Weaver's functions from which a better fit to the data was obtained. Both models closely reconstructed the acutual data and estimated cardinal temperatures. But, The Weibull function was superior to Weaver's model in terms ofquick convergence.   BAKLADA ÇİMLENMENİN ANALtZt VE KARDİNAL SICAKLIK DEĞERLERİNİN TAHMİNÎ   ÖZET : Bakla cv. Albatross'un çimlenmesi 3-32.5 °C arasında Değişken Sıcaklık Tabakasında sabit sıcaklıklarda araştırılmıştır. Çimlenme verileri Weibull, Logistic ve diğer iki matematiksel modele göre analiz edilmiştir. Kardinal sıcaklık dereceleri ve termal zaman gereksinmeleri en iyi sonuçların alınıdğı Weibull ve Weaver modellerine göre hesaplanmıştır. Her iki model de çimlenme verilerini ve kardinal çimlenme gereksinmelerini yakın olarak tahmin etmiştir. Fakat, Weibull modeli Weaver modeline göre daha çabuk sonuç vermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.687
Atıf : 5.197
2023 Impact/Etki : 0.232
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi