Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
PSORİAZİSLİ HASTALARDA SERUM ASİMETRİK DİMETİLARJİNİN (ADMA) VE YÜKSEK SENSİTİF C-REAKTİF PROTEİN (hsCRP) SEVİYELERİ
2014
Dergi:  
Düzce Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Asimetrik dimetilarjinin (ADMA) nitrik oksit sentezinin major inhibitörüdür. SerumADMA ve inflamatuar bir belirteç olan yüksek sensitif C reaktif protein (hsCRP) düzeylerindekiartışın endotel disfonksiyonu ve artmış aterogenez ile ilişkili olduğu gösterilmiştir. Bu çalışmadaplak psoriazis hastalarında ADMA ve hsCRP serum seviyelerini ölçerek hastalarda endotelyaldisfonksiyon varlığını belirlemeyi ve psoriazisin kendisinin kardiyovasküler hastalıklar içinbağımsız bir risk faktörü olup olmadığını tespit etmeyi amaçladık.Gereç ve Yöntem: Çalışmaya geleneksel kardiyovasküler risk faktörü taşımayan 35 psoriazislihasta ve 26 gönüllü kontrol dahil edildi. Hasta ve kontrol gruplarının serum ADMA, hsCRP,HDL, LDL, trigliserid, total kolesterol düzeyleri ve VKİ değerlendirildi ve karşılaştırıldı.Psoriazis alan şiddet indeksi (PAŞİ) skoru ile ADMA düzeyleri ve hsCRP arasındaki ilişkideğerlendirildi.Bulgular: Hasta ve kontrol grubu arasında demografik özellikler ve tüm laboratuvarparametrelerinin düzeyleri arasında istatistiksel anlamlı farklılık yoktu. ADMA değerleri hastagrubunda 0,63±0,30 μmol/L (ort±sd), kontrol grubunda ise 0,68±0,45 μmol/L (ort±sd) olaraktespit edildi. hsCRP düzeyleri hasta grubunda 1,91±2,13 mg/L (ort±sd) iken kontrol grubunda1,40±1,51 mg/L (ort±sd) idi. ADMA ve hsCRP değerleri açısından hasta ve kontrol grubuarasında istatistiksel olarak anlamlı bir farklılık bulunamadı (p>0,05). PAŞİ skorları ile hsCRPdüzeyleri arasında anlamlılık ve orta derecede pozitif korelasyon saptandı (r=0,73; p

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Düzce Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 789
Atıf : 917
Düzce Tıp Fakültesi Dergisi