Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 43
 İndirme 5
İSMÂİL RÜSÛHÎ-Yİ ANKARAVÎ’NİN MESNEVÎ ŞERHİ’NİN ALTINCI CİLDİNDE KULLANDIĞI KAYNAKLAR ve FOLKLORİK-KÜLTÜREL UNSURLAR
2021
Dergi:  
Marifetname
Yazar:  
Özet:

XVII. asırda İsmâil Rüsûhî-yi Ankaravî tarafından kaleme alınan Mesnevî Şerhi, Türk edebiyatında ayrı bir öneme sahiptir. Ankaravî, Mesnevî’ye yazmış olduğu şerh ile eserin daha iyi anlaşılmasını ve geniş çevrelerde okunmasını sağlamış ve bununla birlikte “Hazret-i Şârih” unvanını almıştır. İsmâil Rüsûhî’nin Mecmûʿatu’l-Letâyif ve Matmûratu’l-Maʿârif isimli eseri, altı ciltten oluşan (yedinci cildin varlığı tartışmalı) bir Mesnevî şerhidir. Ankaravî, seleflerinin eserlerini de inceleyerek geniş çapta bir şerh yazmış ve bu eserle tasavvufî düşünce dünyasını yansıtmaya çalışmıştır. Bunu yaparken de pek çok müelliften, eserden ve bazen adını da zikretmediği kaynaklardan faydalanmış ve şerhini bunlarla desteklemiştir. İzah ettiği düşünce ya da kavramlara da yapmış olduğu alıntı ve göndermelerle destek sağlamıştır. Bu çalışmada, Ankaravî tarafından Anadolu sahasında yazılan üçüncü tam şerh olan Mecmûʿatu’l-Letâyif ve Matmûratu’l-Maʿârif isimli eserin altıncı cildinde kullanılan kaynaklar, folklorik ve kültürel unsurlar incelenmiştir. Aynı zamanda şârihin şerhinde hangi kaynaklardan alıntı yaptığı ve hangi kaynaklara göndermelerde bulunduğu araştırılmış kullanmış olduğu kültürel ve folklorik unsurlar tespit edilmeye çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The source of the Islamic RUSHU-Y ANKARAVI'S MESNEVİ SHERHY'S ALTINCI CILD and FOLKLORIC-CULTURAL UNSURS
2021
Dergi:  
Marifetname
Yazar:  
Özet:

The XVII. In the century, the Mesnevî Sherhi, which was taken into mind by Ismail Rüsûhî-i Ankaravî, has a distinct importance in Turkish literature. And he was the one who had written to Moses, and he was the one who had written to Moses, and he was the one who had written to Moses, and he was the one who had written to Moses. The name of Isaiah is the name of Isaiah and the name of Isaiah and the name of Isaiah and the name of Isaiah and the name of Isaiah and the name of Isaiah and the name of Isaiah and the name of Isaiah and the name of Isaiah and the name of Isaiah and the name of Isaiah and the name of Isaiah and the name of Isaiah. Ankaravî also studied his predecessors' works and wrote a widespread charity and tried to reflect the Tasavvufî world of thought with this work. He did this, and he took advantage of many of his works, and sometimes of the sources he did not mention his name, and he supported his glory with them. He also supported the thoughts or concepts he made and sent. In this study, the sources, folkloric and cultural elements used in the sixth edition of the work named Mecmûû'atu'l-Letâyif and Matmûratu'l-Maârif, which was written by Ankaravi in the Anadolu field, were studied. It also has been investigated from which sources it is quoted and to which sources it is sent; cultural and folkloric elements it has been used have been tried to identify.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Dergi:  
Marifetname
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Marifetname

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 219
Atıf : 195
2023 Impact/Etki : 0.094
Marifetname